Marathon Zeeuws-Vlaanderen

20 & 21 april 2024

Wandelmarathon

Stichting Marathon Zeeuws-Vlaanderen heeft een prachtig en afwisselend marathonparcours ontworpen. Omgeving en ondergrond zorgen voor de nodige afwisseling. Ongeveer een derde deel gaat over onverharde wegen, welke grotendeels door en langs natuurgebieden lopen. Diverse gezellige dorpjes en buurtschappen zijn eveneens opgenomen in het parcours. Mooie trajecten langs de Westerschelde, de Otheense kreek over de Staat Spaanse linies door de Clingse en Steense bossen en over de historische stadswallen van Hulst.

Dit jaar is de 3e editie van de wandelmarathon. De organisatie van de Logus-De Hoop Marathon Zeeuws-Vlaanderen zorgt nu ook voor entertainment tijdens het parcours in de vorm van diverse muziek tot aan lekkere versnaperingen zodat de kilometers nog soepeler gewandeld kunnen worden!

Deelnemers

Benieuwd naar de ingeschreven deelnemers editie 2023? Bekijk ze hier!

Parcours

Parcours

Het wandelparcours volgt dezelfde richting en is bijna identiek aan het hardloopparcours: van Terneuzen naar Hulst. Alles is dus (bijna) hetzelfde als bij de hardloopwedstrijd: wegen, paden, ondergrond, dorpjes, buurtschappen, natuur, uitzichten, omgeving. 

In vergelijking met het hardloopparcours zijn er enkele kleine aanpassingen aangebracht om de wandelaars de gelegenheid te geven gebruik te maken van verversingsposten en toiletten.

Bekijk de volledige route

Op RouteYou hebben we de volledige route uitgewerkt. Klik hier om deze te bekijken. 

Download de route als GPX bestand

Lees meer
Events

Events

Op het parcour van de wandelmarathon vind je regelmatig rustpunten en eet- en drankposten. Klik verder voor het volledige overzicht.

Lees meer
Vertrektijden

Vertrektijden

De wandelmarathon kent een gespreide start tussen 7:00 uur en 8:00 uur vanaf de Grote Markt in Terneuzen. 

Lees meer
Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

De start- en finishlocatie van de wandelmarathon zijn met de auto goed bereikbaar. Vanuit alle richtingen worden de plaatsen Terneuzen en Hulst aangegeven op de wegbewijzeringsborden. Voor het parkeren van de auto in de nabijheid van start en/of finish kan gebruik gemaakt worden van diverse parkeergarages en parkeerterreinen. Voor de meeste hiervan moet worden betaald. 

Zeeuws-Vlaanderen is met het openbaar vervoer alleen bereikbaar met de bus. Er is geen treinverbinding.

Parkeren in Terneuzen (Start)

Op Google Maps staat een overzicht van de parkeerplaatsen in Terneuzen. 

Parkeren in Hulst (Finish)

Klik hier voor een overzicht van parkeerplaatsen in Hulst. Tijdens de marathon zijn enkele parkeerplaatsen binnen de stadswallen niet beschikbaar of bereikbaar. Dit staat steeds duidelijk met borden aangegeven. 

Lees meer
Faciliteiten

Faciliteiten

Wanneer je een marathon wandelt, mag je door de organisatie in de watten worden gelegd! Daarom hebben we voor onze deelnemers de volgende faciliteiten:

Busvervoer

Wil je met de bus naar de start in Terneuzen gebracht worden, dan betaal je 8 euro extra. Bij de inschrijving op het formulier aangeven of je van deze extra voorziening gebruik wilt maken! De bussen vertrekken op zondag 16 april vanaf de locatie St. Paul, De Verrekijker 1, 4564 DB St. Jansteen (dus NIET vanuit het centrum van Hulst). Vertrektijd vanaf 06.00 uur.

Gratis Parking aanwezig.

Verzorgingsposten

Onderweg hebben we 8 verzorgingsposten en voldoende toiletten. Gedetailleerde invulling van de verzorgingsposten wordt later gecommuniceerd.

Lees meer
Aandenken

Aandenken

Als je de wandeltocht hebt volbracht, dan ontvang je aan de finish een mooie herinneringsmedaille.

Lees meer