Marathon Zeeuws-Vlaanderen

12 & 13 april 2025

Wandelmarathon

Stichting Marathon Zeeuws-Vlaanderen heeft een prachtig en afwisselend marathonparcours ontworpen. Omgeving en ondergrond zorgen voor de nodige afwisseling. Ongeveer een derde deel gaat over onverharde wegen, welke grotendeels door en langs natuurgebieden lopen. Diverse gezellige dorpjes en buurtschappen zijn eveneens opgenomen in het parcours. Mooie trajecten langs de Westerschelde, de Otheense kreek over de Staat Spaanse linies door de Clingse en Steense bossen en over de historische stadswallen van Hulst.

Dit jaar is de 4e editie van de wandelmarathon. De organisatie van de Logus-De Hoop Marathon Zeeuws-Vlaanderen zorgt nu ook voor entertainment tijdens het parcours in de vorm van diverse muziek tot aan lekkere versnaperingen zodat de kilometers nog soepeler gewandeld kunnen worden!

Deelnemers

Benieuwd naar de ingeschreven deelnemers editie 2024? Bekijk ze hier

Inschrijven

Inschrijven

Let op! Inschrijven voor de wandelmarathon kan alleen nog op zondag 21 april 2024 tussen 06:30 u en 8 u op het terras van restaurant Het Bonte Hert in Hulst. 

Inschrijfgeld

1 november 2023 t/m 31 maart 2024                                                  € 21,-
Daginschrijving 21 april 2024 € 25,-
Busvervoer (naar de start) € 9,-

Wil je met de bus naar de start in Hulst gebracht worden, dan betaal je extra. Bij de inschrijving op het formulier aangeven of je van deze extra voorziening gebruik wilt maken! De bussen vertrekken op zondag 21 april van parkeerplaats SnowWorld, Zeelandlaan 3 in Terneuzen. Vertrektijd tussen 06.00 uur en uiterlijk tot 6.30 uur. Gratis Parking aanwezig. Mocht je vergeten zijn je op te geven dan kan dat achteraf nog door een mail aan wandelinfo@marathonzvl.nl  te sturen. Kosten: € 10,- contante betaling.

Inschrijven »»

Lees meer
Parcours

Parcours

Het wandelparcours volgt dezelfde richting en is bijna identiek aan het hardloopparcours: van Hulst naar Terneuzen. Alles is dus (bijna) hetzelfde als bij de hardloopwedstrijd: wegen, paden, ondergrond, dorpjes, buurtschappen, natuur, uitzichten, omgeving. 

In vergelijking met het hardloopparcours zijn er enkele kleine aanpassingen aangebracht om de wandelaars de gelegenheid te geven gebruik te maken van verversingsposten en toiletten.

Bekijk de volledige route

Download de route als GPX bestand

Lees meer
Rustplaatsen

Rustplaatsen

Op het parcours van de wandelmarathon zijn vanaf start tot finish 13 rustplaatsen met:
- Eet- en drinkgelegenheid 
- Toiletvoorzieningen 
- EHBO verzorgingsposten
- Muziek van DJ's tot dweilbands

Klik verder voor het schema met de rustplaatsen. 

Lees meer
Vertrektijden

Vertrektijden

De wandelmarathon kent een gespreide start tussen 7:00 uur en 8:00 uur vanaf de Grote Markt in Hulst. 

Lees meer
Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

De start- en finishlocatie van de wandelmarathon zijn met de auto goed bereikbaar. Vanuit alle richtingen worden de plaatsen Terneuzen en Hulst aangegeven op de wegbewijzeringsborden. Voor het parkeren van de auto in de nabijheid van start en/of finish kan gebruik gemaakt worden van diverse parkeergarages en parkeerterreinen. Voor de meeste hiervan moet worden betaald. 

Zeeuws-Vlaanderen is met het openbaar vervoer alleen bereikbaar met de bus. Er is geen treinverbinding.

Parkeren in Hulst (Start)

Klik hier voor een overzicht van parkeerplaatsen in Hulst. Tijdens de marathon zijn enkele parkeerplaatsen binnen de stadswallen niet beschikbaar of bereikbaar. Dit staat steeds duidelijk met borden aangegeven. Op de website van Gemeente Hulst staat meer infomatie over de parkeertarieven Parkeertarieven Hulst

Parkeren in Terneuzen (Finish)

Op Google Maps staat een overzicht van de parkeerplaatsen in Terneuzen. Op de website van gemeente Terneuzen kun je informatie vinden over de parkeertarieven Parkeertarieven gemeente Terneuzen - Gemeente Terneuzen

Lees meer
Faciliteiten

Faciliteiten

Wanneer je een marathon wandelt, mag je door de organisatie in de watten worden gelegd! Voor onze deelnemers hebben we de volgende faciliteiten:

Busvervoer

Wil je met de bus naar de start in Hulst gebracht worden, dan betaal je extra. Bij de inschrijving op het formulier aangeven of je van deze busvoorziening gebruik wilt maken! De bussen vertrekken op zondag 21 april van parkeerplaats SnowWorld, Zeelandlaan 3 in Terneuzen. Vertrektijd tussen 06.00 uur en uiterlijk tot 6.30 uur. Er is gratis parking aanwezig. Mocht je vergeten zijn je op te geven dan kan dat achteraf nog door een mail aan wandelinfo@marathonzvl.nl  te sturen. Kosten: € 10,- contante betaling. Let op: Indien er in Hulst geparkeerd wordt, is er na afloop van de wandelmarathon geen busvervoer voorzien van Terneuzen naar Hulst.

Na de finish zijn pendelbussen voorzien vanaf het Stadhuisplein terug naar de parkeerplaats SnowWorld. De bussen rijden regelmatig tussen 14.30 uur en uiterlijk 19.00 uur.

Verzorgingsposten

EHBO Koewacht ondersteunt Marathon Zeeuws-Vlaanderen. Zij zijn onderweg maar ook bij de verschillende rustplaatsen en de finish met verzorgingsposten aanwezig. Ook een bezemwagen zal voor uitvallers aanwezig zijn.

Lees meer
Aandenken

Aandenken

Als je de wandeltocht hebt volbracht, dan ontvang je aan de finish een mooie medaille ter herinnering.

Bij inschrijving kun je de optie kiezen om een speciaal bedrukt wandel t-shirt van Marathon Zeeuws-Vlaanderen te bestellen (kosten eenmalig €15,00).

Lees meer