Marathon Zeeuws-Vlaanderen

12 & 13 april 2025

Marathon

Stichting Marathon Zeeuws-Vlaanderen heeft een prachtig en afwisselend marathonparcours ontworpen. Omgeving en ondergrond zorgen voor de nodige afwisseling. Ongeveer een derde deel gaat over onverharde wegen, welke grotendeels door en langs natuurgebieden lopen. Diverse gezellige dorpjes en buurtschappen zijn eveneens opgenomen in het parcours. Mooie trajecten langs de Westerschelde, de Otheense kreek over de Staat Spaanse linies door de Clingse en Steense bossen en over de historische stadswallen van Hulst.

Deelnemers

Benieuwd naar de ingeschreven deelnemers editie 2024? Bekijk ze hier!

Inschrijven

Inschrijven

VOL

De limiet van 750 deelnemers is bereikt. 

Inschrijving is alleen nog mogelijk met een wildcard of vanuit sponsoren. 

Inschrijfgeld

1 november 2023 t/m 31 januari 2024                                              € 37,50
1 februari 2024 t/m 31 maart 2024 € 42,50
Daginschrijving 20 april 2024 € 55,-
Busvervoer (naar de start) voorinschrijving € 9,-
Lees meer
Parcours

Parcours

De Marathon Zeeuws-Vlaanderen wisselt elk jaar van looprichting: in de even jaren van Hulst naar Terneuzen en in de oneven jaren van Terneuzen naar Hulst. Deze editie lopen we van Hulst naar Terneuzen.

Route

Download de route als GPX bestand

Lees meer
Vertrektijden en tijdregistratie

Vertrektijden en tijdregistratie

Het startschot van de marathon klinkt om 11:00 uur op de Grote Markt in Hulst.

Je tijd wordt geregistreerd. Je startnummer is voorzien van een chip. 

Lees meer
Groepstrainingen

Groepstrainingen

Wil je dit jaar voor het eerst een marathon lopen? Train je liever in goed gezelschap? De groepstrainingen van de Marathon Zeeuws-Vlaanderen zijn inmiddels een bekend begrip. De trainingen starten meestal vanaf Restaurant Najade in Kapellebrug. We zetten afwisselende en uitdagende routes uit om zo samen toe te werken naar de grote dag!

Het is gebruikelijk dat we zo af en toe samen koffie drinken bij Restaurant Najade. Zij zullen ons gastvrij ontvangen met koffie, thee en cake. Na afloop van onze training is iedereen van onze trainingsgroep welkom. 

Deelname aan deze trainingen is gratis. De groeptrainingen starten in januari 2024. ​Voor actuele informatie over de routes, werkwijze en deelname, klik dan hier. Aanmelden kan eenvoudig via mail train@marathonzvl.nl

 

Lees meer
Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

De start- en finishlocatie van de (estafette)marathon zijn met de auto goed bereikbaar. Vanuit alle richtingen worden de plaatsen Terneuzen en Hulst aangegeven op de wegbewijzeringsborden. Voor het parkeren van de auto in de nabijheid van start en/of finish kan gebruik gemaakt worden van diverse parkeergarages en parkeerterreinen. Voor de meeste hiervan moet worden betaald. 

Zeeuws-Vlaanderen is met het openbaar vervoer alleen bereikbaar met de bus. Er is geen treinverbinding.

Parkeren in Hulst (Start)

Klik hier voor een overzicht van parkeerplaatsen in Hulst. Tijdens de marathon zijn enkele parkeerplaatsen binnen de stadswallen niet beschikbaar of bereikbaar. Dit staat steeds duidelijk met borden aangegeven. 
Op de website van Gemeente Hulst staat meer infomatie over de parkeertarieven Parkeertarieven Hulst

Parkeren in Terneuzen (Finish)

Op Google Maps staat een overzicht van de parkeerplaatsen in Terneuzen. 
Op de website van gemeente Terneuzen kun je informatie vinden over de parkeertarieven Parkeertarieven gemeente Terneuzen - Gemeente Terneuzen

 

Lees meer
Faciliteiten

Faciliteiten

Wanneer je een marathon loopt, mag je door de organisatie in de watten worden gelegd! Daarom hebben we voor onze deelnemers de volgende faciliteiten:

Busvervoer

’s Morgens rijden er vanaf de finish in Terneuzen bussen om je bij de start in Hulst af te zetten. De bussen vertrekken om 9:30 uur vanaf het Stadhuisplein in Terneuzen. Let op: na de finish is er geen busvervoer voorzien. Bij de inschrijving op het formulier aangeven of je van deze extra voorziening gebruik wilt maken! Indien je het busvervoer niet geregeld hebt bij je inschrijving, dan is vervoer per bus alleen mogelijk als er plaatsen vrij zijn. Kosten: € 10,- contante betaling.

Omkleden bij de start (Hulst)

Je kunt je omkleden nabij de start op de Grote Markt. Kleedruimtes zijn in de St Willibrodusschool. Zie overzicht hieronder. 

Kleed- en douchegelegenheid bij de finish (Terneuzen)

De douche- en kleedgelegenheid bevindt zich in de binnenstad van Terneuzen bij Sportcentrum Delta. De route hier naar toe wordt met borden aangegeven.

Sportcentrum Delta
N.J. Hartestraat 2, 4531 HV Terneuzen

Massage

Na de marathon is het mogelijk om je te laten masseren in Terneuzen. Massages kunnen helpen om stramme, verstijfde en/of vermoeide spieren weer soepel te maken. Het verbetert de doorbloeding en verlaagt de spierspanning waardoor afvalstoffen sneller afgevoerd kunnen worden. Bovendien geeft het ontspanning en brengt het lichaam sneller tot rust. Let op: het masseren van stramme spieren kan gevoelig zijn.

De massagevoorzieningen zijn in de binnenstad van Terneuzen bij Sportcentrum Delta. De route hier naar toe wordt met borden aangegeven.

Sportcentrum Delta
N.J. Hartestraat 2, 4531 HV Terneuzen

Verzorgingsposten

Onderweg hebben we 8 verzorgingsposten (om de 5 kilometer), enkele daarvan hebben ook toiletten. Bij warm weer zullen we extra drankposten voorzien.

Lees meer
Aandenken

Aandenken

Individuele marathonlopers ontvangen aan de finish als blijvende herinnering:
- een sportshirt van Marathon Zeeuws-Vlaanderen
- een prachtige unieke medaille 

 

Lees meer