Marathon Zeeuws-Vlaanderen

20 & 21 april 2024

Marathon

Stichting Marathon Zeeuws-Vlaanderen heeft een prachtig en afwisselend marathonparcours ontworpen. Omgeving en ondergrond zorgen voor de nodige afwisseling. Ongeveer een derde deel gaat over onverharde wegen, welke grotendeels door en langs natuurgebieden lopen. Diverse gezellige dorpjes en buurtschappen zijn eveneens opgenomen in het parcours. Mooie trajecten langs de Westerschelde, de Otheense kreek over de Staat Spaanse linies door de Clingse en Steense bossen en over de historische stadswallen van Hulst.

Deelnemers

Benieuwd naar de ingeschreven deelnemers editie 2023? Bekijk ze hier!

Parcours

Parcours

De Marathon Zeeuws-Vlaanderen wisselt elk jaar van looprichting: in de even jaren van Hulst naar Terneuzen en in de oneven jaren van Terneuzen naar Hulst. Dit jaar lopen we van Terneuzen naar Hulst.
 

Route

Download de route als GPX bestand

Lees meer
Vertrektijden en tijdregistratie

Vertrektijden en tijdregistratie

Het startschot van de marathon klinkt om 11:00 uur op de Grote Markt in Terneuzen.

Je tijd wordt geregistreerd. Je startnummer is voorzien van een chip. 

Lees meer
Groepstrainingen

Groepstrainingen

Wil je dit jaar voor het eerst een marathon lopen? Train je liever in goed gezelschap? De groepstrainingen van de Marathon Zeeuws-Vlaanderen zijn inmiddels een bekend begrip. De trainingen starten meestal vanaf Najade in Kapellebrug. We zetten afwisselende en uitdagende routes uit om zo samen toe te werken naar de grote dag!

Het is gebruikelijk dat we zo af en toe samen koffie drinken bij Najade. Zij zullen ons gastvrij ontvangen met koffie, thee en cake. Na afloop van onze training is iedereen van onze trainingsgroep welkom. 

Deelname aan deze trainingen is gratis. Meer informatie over de groepstrainingen is te vinden op onze nieuwspagina. Aanmelden kan eenvoudig via mail train@marathonzvl.nl. Je ontvangt dan spoedig alle actuele benodigde informatie over de routes, werkwijze en deelname.

Lees meer
Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

De start- en finishlocatie van de (estafette)marathon zijn met de auto goed bereikbaar. Vanuit alle richtingen worden de plaatsen Terneuzen en Hulst aangegeven op de wegbewijzeringsborden. Voor het parkeren van de auto in de nabijheid van start en/of finish kan gebruik gemaakt worden van diverse parkeergarages en parkeerterreinen. Voor de meeste hiervan moet worden betaald. 

Zeeuws-Vlaanderen is met het openbaar vervoer alleen bereikbaar met de bus. Er is geen treinverbinding.

Parkeren in Terneuzen (Start)

Op Google Maps staat een overzicht van de parkeerplaatsen in Terneuzen. 

Parkeren in Hulst (Finish)

Klik hier voor een overzicht van parkeerplaatsen in Hulst. Tijdens de marathon zijn enkele parkeerplaatsen binnen de stadswallen niet beschikbaar of bereikbaar. Dit staat steeds duidelijk met borden aangegeven. 

Lees meer
Faciliteiten

Faciliteiten

Wanneer je een marathon loopt, mag je door de organisatie in de watten worden gelegd! Daarom hebben we voor onze deelnemers de volgende faciliteiten:

Busvervoer

’s morgens rijdt er vanaf de finish in Hulst een bus om je bij de start in Terneuzen af te zetten. Deze vertrekt op de Grote Markt in Hulst. Let op: na de finish is er geen busvervoer voorzien.

Omkleden bij de start (Terneuzen)

Je kunt omkleden nabij de start in café Du Commerce op de Markt.

Kleed- en douchegelegenheid bij de finish (Hulst)

Dit kan in speciale units op het Solmsbolwerk (op 200 meter van de finish)

Massage

Na afloop kun je worden gemasseerd in Basisschool St. Willibrordus in Hulst.

Verzorgingsposten

Onderweg hebben we 8 verzorgingsposten (om de 5 kilometer), enkele daarvan hebben ook toiletten. Bij warm weer zullen we extra drankposten voorzien.

Lees meer
Aandenken

Aandenken

Marathonlopers zullen worden verwelkomd door een enthousiast publiek wat traditioneel in grote getale aanwezig is en natuurlijk zullen zijn voor hun prestatie een bijbehorend marathon shirt en medaille ontvangen als blijvende herinnering.

Lees meer