Marathon Zeeuws-Vlaanderen
NR. 4 - maart 2022

Nog een paar weken en de twaalfde Logus de Hoop Marathon Zeeuws-Vlaanderen zal starten vanaf de Markt in Hulst voor een fascinerende tocht door het Zeeuws-Vlaamse land. Na twee jaar van afwezigheid is het een prettig vooruitzicht om deze hernieuwde kennismaking te mogen beleven, voor de atleten, maar ook voor de supporters, sponsoren, toeschouwers en parcours aanwonenden. We wensen alle atleten – hardlopers en wandelaars – een blessurevrije laatste weken, zodat de gestelde doelen verwezenlijkt kunnen worden.

Sportieve groeten en tot ziens op zaterdag en/of zondag 23/24 april.

Bestuur Stichting Logus-de Hoop Marathon Zeeuws-Vlaanderen.



In deze nieuwsbrief:
+ INSCHRIJVINGEN
+ STARTNUMMER
+ ZORG VOOR NATUUR
+ WANDELMARATHON
 INSCHRIJVINGEN

De inschrijvingen voor de marathon en estafettemarathon zijn al – langere of kortere tijd voor de definitieve sluitingsdatum –  gesloten. Dat betekent dat we aan een prachtig aantal deelnemers zijn gekomen, voor de tweede keer van alle edities een maximaal aantal. 

Er staan nu 766 individuele marathonlopers op de startlijst (27 maart), waarvan 149 vrouwen en 617 mannen. Uit Nederland komen 542 atleten, uit België 213 en nog 11 uit andere Europese landen. De 200 estafetteteams komen nog eens met zo'n 750 hardlopers aan de start. Al met al een prachtig lint van snelle en langzamere lopers op Zeeuwse wegen en paden.

De wandelmarathon is ook al aardig gevuld met 1861 wandelaars. Op zondag zal dit aantal voor een kleurrijke verschijning zorgen op dezelfde wegen en paden. Er komen 1711 wandelaars uit Nederland en 150 uit de rest van Europa. De vrouwen zijn in de meerderheid: 1131 om 730. Jongste en oudste wandelaar: 11 en 84 jaar.

 STARTNUMMER

Voor een atleet is het ontvangen van een startnummer een definitieve bevestiging van deelname aan  een activiteit. Maar wees gerust, iedereen die heeft ingeschreven ontvangt vanaf 13 april zijn/haar startnummer. Startnummers worden alleen verstuurd naar marathonlopers, estafettelopers (1 nummer per team) en wandelaars. Heb je het startnummer 20 april niet ontvangen, neem dan contact op met penningmeester@marathonzvl.nl

 ZORG VOOR NATUUR

Een activiteit welke plaats vindt in een natuurlijke omgeving zorgt voor bepaalde aanpassingen. Als organisatie proberen we daarbij alles te doen wat in onze mogelijkheden ligt. Daarbij vragen we ook de hulp van atleten en supporters. Wees vriendelijk voor de natuur door geen afval achter te laten. Er staan op en langs het parours volop afvalcontainers en afvalbakken om gevuld te worden met schillen, papier, (plastic) drankflesjes e.d. Wij maken bij de (wandel)marathon daarbij al een kleine start in de beperking van de plastic afvalberg. HOUD DE NATUUR SCHOON, dan kunnen we garant staan voor een volgende marathon.

 WANDELMARATHON

Zondagochtend 24 april klinkt om 7:00 uur het startschot op de Markt in Hulst. Een lange stoet van wandelaars gaat dan door de Steenstraat richting de Keldermanspoort om daar de stadswallen op te gaan. Op de route, die haast volledig gelijk is aan de hardloop editie, zal de wandelaar zeven locaties aantreffen om zich daar van de nodige energie te voorzien en waar toiletbezoek mogelijk is. Natuurlijk zijn ook de supporters van de wandelaars welkom op deze locaties. 

Dit jaar streven we er naar om de natuur en het milieu zo veel mogelijk te ontzien. Onderweg hebben we enkele locaties ingericht waar u een bidon of meegebrachte drinkflessen kunt voorzien van fris water. Hiermee zijn losse flesjes water, die in het verleden werden uitgereikt, overbodig geworden.

Informatie over het parcours, parkeerplaatsen en (aanrij)routes zijn te lezen op de website.

 

Sponsoren

Hoofdsponsor


Topsponsoren


Subsidieverstrekkers


Sponsoren
Actemium - All Safety - Arentis - Atelier De Bruijn - Cargill - De Pooter Personeelsdiensten - De Smet Accountants - De Zeeuwse - H4A - Horeca Markt Hulst - Horeca Markt Terneuzen - Jasperse Transport - Nederdesign.nl - Provincie Zeeland - Recht door Zee - Regiobank - Smit Promotions - Traffic Service Nederland - WEA Zeeland - Yara - Zorgsaam


Subsponsoren
Albert Heijn Hulst-Axel - Brouwerij Boelens - Colsen - Gino van den Broecke - HCI - ICL IP Terneuzen - Ondernemersvereniging Hulst - Rida Verhuur - St.Paul - Van den Manacker Transport -

Marathon Zeeuws-Vlaanderen
Grensverleggend en afwisselend.

Fotografie: Gino van den Broecke | Website: Nederdesign BV