Marathon Zeeuws-Vlaanderen

20 & 21 april 2024

Estafette marathon

Stichting Marathon Zeeuws-Vlaanderen heeft een prachtig en afwisselend estafette marathonparcours ontworpen Identiek aan de reguliere marathon. Omgeving en ondergrond zorgen voor de nodige afwisseling. Ongeveer een derde deel gaat over onverharde wegen, welke grotendeels door en langs natuurgebieden lopen. Diverse dorpjes en buurtschappen zijn eveneens opgenomen in het parcours. Mooie trajecten gaan door de Clingse en Steense bossen en langs de Westerschelde met zijn prachtige vergezichten over het water.

Deelnemers

Benieuwd naar de ingeschreven deelnemers editie 2023? Bekijk ze hier!

Parcours

Parcours

Het parcours is vanzelfsprekend identiek aan het parcours van de individuele marathon. Maar omdat je met twee, drie of vier deelnemers deze afstand afwisselend aflegt, is het wellicht handig om te weten waar de wisselpunten zijn en wat de afstand tussen die punten precies is.

Wisselpunten

  • Start Terneuzen naar wisselpunt 1 (Schapenbout): ca. 11 km
  • Wisselpunt 1 naar wisselpunt 2 (nabij Axel, Eerste Verkorting): ca.9 km
  • Wisselpunt 2 naar wisselpunt 3 (Sint Jansteen): ca. 11 km
  • Wisselpunt 3 naar finish Hulst: ca. 11 km

Route

Download de route als GPX bestand

Lees meer
Autoroute begeleiders

Autoroute begeleiders

Voor de mee rijdende auto's tijdens de estafettemarathon is er een aanbevolen autoroute, deze is uitgepijld.

Lees meer
Vertrektijden en tijdregistratie

Vertrektijden en tijdregistratie

De estafette teams vertrekken in twee groepen, twintig minuten nadat de individuele lopers vertrokken zijn. De eerste groep start om 11:20 uur en de tweede groep om 11:40 uur.

Jullie teamtijd wordt geregistreerd. Het startnummer is voorzien van een chip. 

 

Lees meer
Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

De start- en finishlocatie van de (estafette)marathon zijn met de auto goed bereikbaar. Vanuit alle richtingen worden de plaatsen Terneuzen en Hulst aangegeven op de wegbewijzeringsborden. Voor het parkeren van de auto in de nabijheid van start en/of finish kan gebruik gemaakt worden van diverse parkeergarages en parkeerterreinen. Voor de meeste hiervan moet worden betaald. 

Zeeuws-Vlaanderen is met het openbaar vervoer alleen bereikbaar met de bus. Er is geen treinverbinding.

Parkeren in Terneuzen (Start)

Op Google Maps staat een overzicht van de parkeerplaatsen in Terneuzen. 

Parkeren in Hulst (Finish)

Klik hier voor een overzicht van parkeerplaatsen in Hulst. Tijdens de marathon zijn enkele parkeerplaatsen binnen de stadswallen niet beschikbaar of bereikbaar. Dit staat steeds duidelijk met borden aangegeven. 

Van en naar de wisselpunten

Om met de auto bij de diverse wisselpunten te komen en daarbij de wedstrijd niet “in de wielen te rijden”, hebben we een autoroute opgesteld. We raden je aan om gebruik te maken van deze uitgepijlde auroroute, ook al weet je misschien een kortere of betere weg. Rijden via de door ons opgestelde route geeft nauwelijks of geen last voor de lopers en geeft je de meeste garantie om tijdig bij de wisselpunten te arriveren.

Lees meer
Faciliteiten

Faciliteiten

Wanneer je een marathon loopt, mag je door de organisatie in de watten worden gelegd! Daarom hebben we voor onze deelnemers de volgende faciliteiten:

Omkleden bij de start (Terneuzen)

Je kunt omkleden nabij de start in café Du Commerce op de Markt.

Kleed- en douchegelegenheid bij de finish (Hulst)

Dit kan in speciale units op het Solmsbolwerk (op 200 meter van de finish)

Massage

Na afloop kun je worden gemasseerd in Basisschool St. Willibrordus in Hulst.

Verzorgingsposten

Onderweg hebben we 8 verzorgingsposten (om de 5 kilometer), enkele daarvan hebben ook toiletten. Bij warm weer zullen we extra drankposten voorzien.

Lees meer
Aandenken

Aandenken

Estafettelopers zullen worden verwelkomd door een enthousiast publiek wat traditioneel in grote aantallen aanwezig is op de Grote Markt in Hulst. Een aandenken aan onze estafette marathon kun je op vertoon van je startnummer ophalen in de finish tent.

Lees meer