Marathon Zeeuws-Vlaanderen

12 & 13 april 2025

Estafette marathon

Stichting Marathon Zeeuws-Vlaanderen heeft een prachtig en afwisselend estafette marathonparcours ontworpen Identiek aan de reguliere marathon. Omgeving en ondergrond zorgen voor de nodige afwisseling. Ongeveer een derde deel gaat over onverharde wegen, welke grotendeels door en langs natuurgebieden lopen. Diverse dorpjes en buurtschappen zijn eveneens opgenomen in het parcours. Mooie trajecten gaan door de Clingse en Steense bossen en langs de Westerschelde met zijn prachtige vergezichten over het water.

Deelnemers

Benieuwd naar de ingeschreven deelnemers editie 2024? Bekijk ze hier!

Inschrijven

Inschrijven

Datum Estafette marathon: 20 april 2024.
VOL 

Wegens groot enthousiasme is het helaas niet meer mogelijk om als team nog in te schrijven, ook niet meer op de wachtlijst. Er is alleen nog plaats voor de bedrijfsteams via de sponsorregeling via info@marathonzvl.nl  

Inschrijfgeld

1 november 2023 t/m 31 januari 2024                                             € 60,-
1 februari 2024 t/m 31 maart 2024 € 65,-
Lees meer
Parcours

Parcours

Het parcours is vanzelfsprekend identiek aan het parcours van de individuele marathon. Je legt deze afstand met twee, drie of vier deelnemers af. Deze afstanden zijn afwisselend van afstand. In onderstaand schema staan de wisselpunten en wat de afstand in km tussen die punten is.

Wisselpunten

  • Start Hulst naar wisselpunt 1 Schommeling: Ca. 11,1 km (Op ca. 11,1 km van start)
  • Wisselpunt 1 Schommeling naar wisselpunt 2, Nabij Axel, Eerste Verkorting: Ca. 10,4 km (Op ca. 21,5 km van start)
  • Wisselpunt 2 Nabij Axel, Eerste Verkorting naar wisselpunt 3, Schapenbout: Ca. 11,8 km (Op ca. 33,3 km van start)
  • Wisselpunt 3* Schapenbout, kruising Graafjansdijk / Spuikreekweg naar finish Grote Markt Terneuzen: Ca. 9 km

* Let op: wisselpunt 3 is anders dan voorgaande jaren. 

Route

Download de route als GPX bestand

Lees meer
Autoroute begeleiders

Autoroute begeleiders

Om met een begeleidende auto bij de diverse wisselpunten te komen en daarbij de wedstrijd niet “in de wielen te rijden”, hebben we een autoroute opgesteld. We raden je aan om gebruik te maken van deze uitgepijlde auroroute, ook al weet je misschien een kortere of betere weg. Rijden via de door ons opgestelde route geeft nauwelijks of geen last voor de lopers en geeft je de meeste garantie om tijdig bij de wisselpunten te arriveren.

Autoroute

Download de route als GPX bestand

Lees meer
Vertrektijden en tijdregistratie

Vertrektijden en tijdregistratie

De estafette teams vertrekken in twee groepen, twintig minuten nadat de individuele lopers vertrokken zijn. De eerste groep start om 11:20 uur en de tweede groep om 11:40 uur.

Jullie teamtijd wordt geregistreerd. Het startnummer is voorzien van een chip. 

 

Lees meer
Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

De start- en finishlocatie van de (estafette)marathon zijn met de auto goed bereikbaar. Vanuit alle richtingen worden de plaatsen Terneuzen en Hulst aangegeven op de wegbewijzeringsborden. Voor het parkeren van de auto in de nabijheid van start en/of finish kan gebruik gemaakt worden van diverse parkeergarages en parkeerterreinen. Voor de meeste hiervan moet worden betaald. 

Zeeuws-Vlaanderen is met het openbaar vervoer alleen bereikbaar met de bus. Er is geen treinverbinding.

Parkeren in Hulst (Start)

Klik hier voor een overzicht van parkeerplaatsen in Hulst. Tijdens de marathon zijn enkele parkeerplaatsen binnen de stadswallen niet beschikbaar of bereikbaar. Dit staat steeds duidelijk met borden aangegeven. Op de website van Gemeente Hulst staat meer infomatie over de parkeertarieven Parkeertarieven Hulst

Parkeren in Terneuzen (Finish)

Op Google Maps staat een overzicht van de parkeerplaatsen in Terneuzen. Op de website van gemeente Terneuzen kun je informatie vinden over de parkeertarieven Parkeertarieven gemeente Terneuzen - Gemeente Terneuzen

Lees meer
Faciliteiten

Faciliteiten

Wanneer je een marathon loopt, mag je door de organisatie in de watten worden gelegd! Daarom hebben we voor onze deelnemers de volgende faciliteiten:

Omkleden bij de start (Hulst)

Je kunt je omkleden nabij de start op de Grote Markt. Kleedruimtes zijn in de St Willibrodusschool. Zie overzicht hieronder. 

Kleed- en douchegelegenheid bij de finish (Terneuzen)

De douche- en kleedgelegenheid bevindt zich in de binnenstad van Terneuzen bij Sportcentrum Delta. De route hier naar toe wordt met borden aangegeven.

Sportcentrum Delta
N.J. Hartestraat 2, 4531 HV Terneuzen

Massage

Na de marathon is het mogelijk om je te laten masseren in Terneuzen. Massages kunnen helpen om stramme, verstijfde en/of vermoeide spieren weer soepel te maken. Het verbetert de doorbloeding en verlaagt de spierspanning waardoor afvalstoffen sneller afgevoerd kunnen worden. Bovendien geeft het ontspanning en brengt het lichaam sneller tot rust. Let op: het masseren van stramme spieren kan gevoelig zijn.

De massagevoorzieningen zijn in de binnenstad van Terneuzen bij Sportcentrum Delta. De route hier naar toe wordt met borden aangegeven.

Sportcentrum Delta
N.J. Hartestraat 2, 4531 HV Terneuzen

Lees meer
Aandenken

Aandenken

Estafettelopers ontvangen per team een aandenken aan de estafette marathon. Dit aandenken is op vertoon van jullie startnummer op te halen in de finishtent.

Lees meer