Marathon Zeeuws-Vlaanderen
JANUARI 2018 - nr 3

Alleereerst wensen we alle atleten, vrijwilligers, sponsoren en familieleden een mooi en gezond 2018.

Voor en na de feestdagen hebben we als organisatie niet stil gezeten: vergunningen aanvragen, sponsoren aanschrijven of 'strikken', parcours updaten, vrijwilligers opnieuw warm maken voor ons marathonweekend. Een leuke waslijst van to-do-zaken dus. Maar gelukkig niet vergeefs. Veel is al (bijna) tot een goed einde gebracht zodat we in april aan een mooie jubileumeditie kunnen beginnen. We houden jullie op de hoogte via facebook en website. Blijf ons dus volgen. En voor de deelnemers: veel succes in de voorbereiding.

Bestuur stichting Marathon Zeeuws-Vlaanderen.In deze nieuwsbrief:
+ De marathontraining is begonnen
+ Wandelmarathon update
+ Inschrijven tot 1 februari nog goedkoop
+ Duurlooptraining op Beveland / Walcheren
+ Naam op startnummer
+ Trim je fit - training voor 5 en 10 km
 De marathontraining is begonnen

Zaterdag 13 januari zijn 80 (!!) – toekomstige – marathonatleten gestart met hun training voor de Marathon Zeeuws-Vlaanderen. Het enthousiasme om te beginnen was groot, de sfeer uitmuntend en de motivatie kon niet beter. En na afloop was er nog een gezellig samenzijn bij Najade, waar de koffie met cake bijna niet was aan te slepen. Dat belooft nog heel wat voor de komende trainingen.

De gegevens van de marathontraining kun je (wekelijks) vinden op de website.

 Wandelmarathon update

Voor de wandelaars breken er nu ook spannende maanden aan. Net als bij het hardlopen is de ruim 42 km een behoorlijke afstand die men niet wekelijks loopt. Ongetwijfeld komen we vanaf nu – vooral in Zeeuws-Vlaanderen - veel wandelaars tegen die proberen om wat kilometertjes in de benen te krijgen. Er hebben zich ook veel Zeeuws-Vlamingen ingeschreven: bijna 1200; met Hulst (258) en Terneuzen (193) als grootste “leveranciers”. Verder komt men uit alle windstreken van Nederland of België. 

Zeeuws-Vlaanderren zal op zondag tussen Terneuzen en Hulst bont gekleurd worden met een lint van – naar verwachting – ruim 2000 wandelaars. Zij krijgen een prachtige route voorgeschoteld met voldoende verzorgingsplaatsen onderweg. Op onze website zijn alle zaken met betrekking tot de wandelmarathon te lezen.

 Inschrijven tot 1 februari nog goedkoop

Voor de marathon geldt tot 1 februari nog een gereduceerd tarief van € 27,50. Daarna gaat het tarief omhoog naar € 35,00. Dus tijdig inschrijven loont! Voor de overige afstanden veranderen de bedragen niet, dat blijft dus € 20,00 voor de wandelmarathon en € 7,00 voor de 5 en 10 km. Inschrijven kan via de website tot uiterlijk 1 april.

 Duurlooptraining op Beveland / Walcheren

Vanaf zaterdag 20 januari organiseert AV'56 uit Goes voor marathonatleten ook een aantal lange duurlooptrainingen in aanloop naar diverse marathons in de maand april. Op de website van AV'56 staat het trainingsprogramma vermeld. Atleten van boven de Westerschelde hoeven dus niet persé de trainingslopen in de omgeving van Hulst bij te wonen (ze mogen dat wel), maar kunnen in eigen omgeving hun gezamenlijke voorbereidingen doen.

 Naam op startnummer

Veel atleten bewaren hun startnummer als een soort souvenir. Staat je naam op het startnummer dan krijgt deze een heel persoonlijk tintje. Jouw naam komt ook op het startnummer te staan als je vóór 1 maart inschrijft. Daarna inschrijven kan nog wel tot 1 april, maar dan heb je een nummer zonder je eigen naam erop. Dit geldt voor ALLE afstanden (behalve de kidsrun).

 Trim je fit - training voor 5 en 10 km

Vanaf woensdag 31 januari pakt Atletiekvereniging Scheldesport in Terneuzen het trainingsprogramma "trim je fit” weer op. Een mooi en leuk programma om  – voor het eerst – eens een 5 (of een 10) km te lopen in afwachting van de binnenkomst van de marathonlopers. Degenen die al iets meer trainingsarbeid hebben ondergaan kunnen natuurlijk ook bij dit trainingsprogramma aansluiten. Voor verdere informatie kun je terecht op de website van av Scheldesport.

Sponsoren

Hoofdsponsor


Topsponsoren


Subsidieverstrekkers


Sponsoren
Actemium - Atelier De Bruijn - Bakkerij Dees - De Pooter Personeelsdiensten - De Smet Accountants - De Zeeuwse - Delta Comfort BV - Horeca Markt Hulst - Horeca Markt Terneuzen - Jasperse Transport - Nederdesign.nl - Provincie Zeeland - Regiobank - Smit Promotions - Van Westen - Yara - Zaman - Zeeland Supply

Subsponsoren
Albert Heijn Hulst - Beeldmerk - Evides - Flowershop Oudeman - Gino van den Broecke - H4A
Health Center Bodyline - ICL IP Terneuzen - Ondernemersvereniging Hulst - Van den Manacker Transport - Engie

Marathon Zeeuws-Vlaanderen
Grensverleggend en afwisselend.

Fotografie: Gino van den Broecke