Marathon Zeeuws-Vlaanderen
NOVEMBER 2017 - nr 2

Een jaar gaat snel voorbij. Nog een maand en we schrijven 2018. Het jaar van de 10e editie van de Marathon Zeeuws-Vlaanderen op 21 en 22 april. Voor het eerst een 2-daags evenement, waarbij zowel de hardlopers als de wandelaars aan hun trekken zullen komen.

Je mag van ons een uitstekend georganiseerde hardloop- en wandeldag verwachten, door een prachtig Zeeuws-Vlaams landschap op de grens van Nederland en België.

De inschrijving is inmiddels gestart en de aanmeldingen komen met bosjes binnen. Dat doet ons erg veel plezier, omdat hieruit blijkt dat we op de goede manier bezig zijn. Nu al bij vorbaat dank voor jullie vertrouwen.

Stichting Marathon Zeeuws-Vlaanderen.In deze nieuwsbrief:
+ Parcoursaanpassing
+ Estafettemarathon
+ Wandelmarathon
+ Marathon
+ Aanvulling of wijziging op website
 Parcoursaanpassing

Afgelopen jaren zijn er diverse kleine parcoursveranderingen nodig geweest. Daar komen we deze jaargang ook niet aan onderuit. De belangrijkste wijziging betreft de oversteek van de N290 met Spuiweg nabij het ziekenhuis. Dit kruispunt laten we (letterlijk) links liggen en gaan zo'n 600 meter noordoostwaarts de N290 oversteken. Je loopt dan via de Kraagdijk naar de oversteekplaats. Die realiseren we op een 'ludieke’ manier: met behulp van containers en trappen. Er  wordt een soort loopviaduct van containers over de weg gemaakt. Dit viaduct gaat men op en af door middel van een trap. De marathonroute gaat dan direct langs de Otheense kreek verder. Deze oversteek verkort de oorspronkelijke route. Dat betekent dan wel dat er op het gehele traject kleine aanpassingen nodig zullen zijn om de correcte afstand te krijgen. De link hieronder verwijst naar de situatie ter plaatse.

https://www.google.nl/maps/@51.3080256,3.8669297,1130m/data=!3m1!1e3

 Estafettemarathon

Ondanks de uitbreiding in het aantal in te schrijven teams was dit onderdeel ook nu weer snel volgeboekt. Maar helaas ging hier wel iets mis. Door misverstanden en miscommunicatie over het aantal van 200 teams zijn er velen teleurgesteld moeten worden. Nogmaals onze welgemeende excuses hiervoor en we gaan er van uit dat dit een éénmalig incident is geweest. Een uitgebreide uitleg vind je hier.

 Wandelmarathon

Dit nieuwe onderdeel van ons marathonweekend mag zich verheugen in een grote belangstelling. We hebben al meer dan 1700 inschrijvingen mogen ontvangen en dat na nog geen maand. We voorzien hiermee dus duidelijk in een grote behoefte van veel Zeeuwse wandelaars, want het grootste deel van de inschrijvingen is wel afkomstig uit onze eigen provincie. Daarbij vormt de Zeeuws-Vlaamse afvaardiging – niet verwonderlijk – het grootste deel. En binnen Zeeuws-Vlaanderen zijn de start- en finishplaats uitermate goed vertegenwordigd: Terneuzen met 170 en Hulst met 240 wandelaars.

De organisatie is nog volop bezig met alles tot in de puntjes geregeld te krijgen, onder meer door volop overleg te plegen met diverse betrokken instanties. Wanneer zaken definitief zijn, zal dat op de website bekend worden gemaakt.

 Marathon

Er is nog niet veel nieuws te melden van het marathonfront. Een aanpassing van het parcours is elders in deze nieuwsbrief te lezen. Wel belangrijk om te melden is dat er in januari weer gestart wordt met een marathontraining in de omgeving van Hulst, iedere week op zaterdagochtend. Deze training is voor iedereen toegankelijk. De berichtgeving hierover zal via facebook en website plaatsvinden en voor de deelnemers ook via e-mail. We proberen dan de te lopen trainingsroute ook op de website te plaatsen. Dus houd de komende tijd onze site in de gaten!

 Aanvulling of wijziging op website

Op de website zijn verschillende nieuwe foto's geplaatst onder deelnemers: estafette/10km/5km en wandelmarathon: faciliteiten. Onder overig: media: diverse linken geplaatst. 

Wanneer je een bezoek brengt op de website, check dan ook eens de homepage. Hier staan de nieuwste berichten vermeld die via de site en facebook zijn verschenen.

Sponsoren

Hoofdsponsor


Topsponsoren


Subsidieverstrekkers

 

Sponsoren
Actemium - Atelier De Bruijn - Bakkerij Dees - De Smet Accountants - De Zeeuwse - De Pooter - Delta Zeeland Fonds - Hamsphire Hotels - Horeca Markt Hulst - Jasperse Transport - Nederdesign.nl - Provincie Zeeland - Regiobank - Smit Promotions - Van Westen - Yara - Zaman - Zeeland Supply

Subsponsoren
Albert Heijn Hulst - Beeldmerk - Evides - Flowershop Oudeman - Gino van den Broecke - H4A
Health Center Bodyline - Horeca Markt Terneuzen - ICL IP Terneuzen - M2 Makelaars - Ondernemersvereniging Hulst - Van den Manacker Transport

Marathon Zeeuws-Vlaanderen
Grensverleggend en afwisselend.

Fotografie: Gino van den Broecke