Startersbeurs Nederland
nr. 5 - maart 2017

Dit is de laatste nieuwsbrief voordat op 15 april de marathon van start gaat. Organisatieleden en atleten zijn er zo goed als klaar voor. De maximale trainingsarbeid zit er (bijna) op en de marathon kan voor een aantal atleten eigenlijk al wel beginnen. Voor de organisatie zit het grootste deel van het werk er ook op, maar voor een aanzienlijke groep van deze leden volgt in de laatste week nog een "pittige marathon", om dan alles voor de atleten zo perfect mogelijk geregeld te krijgen. Wij doen daarbij onze uiterste best. Voor de atleten wensen we hen heel veel succes. Voor begeleiders en toeschouwers: een heel fijne, plezierige dag.

Tot ziens allemaal op zaterdag 15 april bij de start op de Markt in Terneuzen, langs het parcours en bij de finish op de Grote Markt in Hulst.

Stichting Marathon Zeeuws-Vlaanderen.In deze nieuwsbrief:
+ Toesturen envelop
+ Parcours
+ Omroep Zeeland podium
+ Wedstrijd updates
+ Inschrijvingen
+ Wijziging in deelnemersinfo boekje
 Toesturen envelop

In week 14, vanaf 3 april, worden de enveloppen met de deelnemersinformatie opgestuurd naar alle ingeschreven marathonatleten en de estafetteteams (één envelop per team). In de envelop vindt u o.a. het startnummer en een deelnemersinfoboekje. Verder kan er ook nog wat klein reclamemateriaal aanwezig zijn. Voor de estafetteteams is per team één startnummerband bijgesloten. Deze band met nummer moet op de wisselpunten worden doorgegven aan de volgende lo(o)p(st)er. Hebt u op 11 april nog geen envelop ontvangen, stuur dan een email naar penningmeester@marathonzvl.nl.

Deelnemers aan de 5 en 10 km ontvangen GEEN envelop. Het startnummer moet bij de start (inschrijvingsbureau) worden opgehaald.

 Parcours

Op de website staat de kaart van het marathonparcours al enige tijd on-line. Deze kaart is tot in detail te bekijken door in te zoomen op de kaart.

Onder de tab “estafettemarathon” staat nog een andere kaart, namelijk een kaart die de autoroute naar de verschillende wisselpunten aangeeft. Op de website staat bij de veschillende kaarten ook een link naar de routebeschrijving. In het deelnemersinfo boekje staat alleen de routebeschrijving. Wij raden dan ook aan om, als je niet in de omgeving bekend bent, de kaartjes goed te bestuderen.

 Omroep Zeeland podium

Omroep Zeeland is mediapartner van Marathon Zeeuws-Vlaanderen; we maken verslag voor radio en televisie. De marathon is live te volgen op de radio en via de app; 's avonds in de nieuwsuitzending is er een kort verslag. Op maandag 17 apri wordt op TV in het programma Evenement van de Week een samenvatting vertoond van de hele marathondag.

Maar Omroep Zeeland is ook aanwezig met een podium, waarop je jouw after-marathon foto kunt laten maken en een bidon in ontvangst kunt nemen. Voor de estafetteteams een mooie gelegenhid om als groep een leuke foto te scoren. Maar ook voor de individuele sporter is het leuk om eens anders op een foto te staan. Het fotopodium is voor iedere loper of loopster 'beschikbaar'. Tag jezelf en je vrienden achteraf op Facebook en laat zien hoe jouw marathon was.

Kom alvast in de marathon stemming: van 12 t/m 14 april hoor je iedere dag om ca. 10.40 uur een vooruitblik op de marathon op de radio.

 Wedstrijd updates

De laatste nieuwtjes, al dan niet belangrijk voor de deelnemers aan de marathon tot de kidsrun, zullen in de laatste weken en dagen voor de marathon via de website (homepage) en facebook bekend worden gemaakt. Houd dus (één van) beide nieuwsbronnen goed in de gaten.

 Inschrijvingen

Vrijdag 31 maart is de laatste dag dat de inschrijvingssite open staat. Inschrijven kan dan alleen nog op 15 april in Terneuzen (marathon en kidsrun) en in Hulst (kidsrun en 5 of 10 km). Inschrijven tot en met 31 maart is (voor de marathon) altijd nog goedkoper dan op de marathondag zelf.

Tot en met 28 maart waren er op de marathon 573 inschrijvingen, verdeeld over 107 vrouwen en 466 mannen. Wat nationaliteit betreft gaat het om de volgende verdeling: 368 uit Nederland, 191 uit België, uit Duitsland en Frankrijk elk 3, uit Italië en Spanje elk 2 en uit Marokko, Portugal, Wales en Zweden elk 1.

Wat betreft Nederland komen de meesten uit Zeeland (230), waarvan dan weer 139 uit de eigen streek Zeeuws-Vlaanderen. Zuid-Holland en Noord-Brabant volgen op eerbiedige afstand (49 en 42). Van de Belgische deelnemers komen de meesten uit Oost-Vlaanderen (92) met ook hier op eerbiedige afstand West-Vlaanderen (39) en Vlaams-Brabant (26).

Het aantal estafetteteams bedraagt 154. De 10 km heeft al 67 deelnemers en de 5 km staat op 41. Deze laatste twee aantallen zullen op de dag zelf zeker ruim worden overschreden.

 Wijziging in deelnemersinfo boekje

In het deelnemersinfoboekje zijn enkele "storende” foutjes geslopen. Op pagina 4 en 5 staan twee kaartjes met de parkeerplaatsen in Terneuzen en Hulst. In de kaartjes staan ook de teksten FINISH en START. Zoals uit de titel boven aan de bladzijden blijkt moeten deze twee woorden in de kaartjes gewisseld worden.

Een tweede onvolkomenheid staat op pagina 11 onder het kopje: Startnummer. Hierin wordt iets beschreven over een 'lipje aan het startnummer dat moet worden omgevouwen'. Aan het startnummer zit geen lipje!!! Omvouwen is dus niet nodig (en kan ook niet).

 Sponsoren

Hoofdsponsor


Topsponsoren


Subsidieverstrekkers

 

Sponsoren
Actemium - Atelier De Bruijn - Bakkerij Dees - De Smet Accountants - De Zeeuwse - De Pooter - Delta Zeeland Fonds - Hamsphire Hotels - Horeca Markt Hulst - Jasperse Transport - Nederdesign.nl - Provincie Zeeland - Regiobank - Smit Promotions - Van Westen - Yara - Zaman - Zeeland Supply

Subsponsoren
Albert Heijn Hulst - Beeldmerk - Evides - Flowershop Oudeman - Gino van den Broecke - H4A
Health Center Bodyline - Horeca Markt Terneuzen - ICL IP Terneuzen - M2 Makelaars - Ondernemersvereniging Hulst - Van den Manacker Transport

Marathon Zeeuws-Vlaanderen
Grensverleggend en afwisselend.

Fotografie: Gino van den Broecke