Startersbeurs Nederland
nr. 3 - januari 2017

Wij wensen alle vrijwilligers, sponsoren, atleten en al hun familieleden een gezond, gelukkig en sportief 2017!

De inschrijving via de website staat inmiddels al enkele maanden open en de inschrijvingen komen met de regelmaat van de klok binnen. U kunt op de website zien wie zich al hebben ingeschreven. Bij het zien van bekende namen in de lijst is dat misschien een reden of stimulans om ook de uitdaging van de marathon (of een andere loop in Hulst) aan te gaan en dan nu zo snel mogelijk in te schrijven.

Wij hopen dat u met belangstelling deze nieuwsbrief gaat lezen. Veel leesplezier.

Bestuur Marathon Zeeuws-Vlaanderen.In deze nieuwsbrief:
+ marathontraining gestart
+ trim je fit
+ inschrijvingen
+ algemene stand van zaken
+ vrijwilligers
+ Halve marathon en andere trimlopen
 marathontraining gestart

Zaterdag 7 januari is de eerste training richting de marathon van start gegaan. Ondanks het niet al te fraai weer was de belangstelling boven verwachting. Bijna 50 enthousiaste deelnemers meldden zich bij Najade om de weergoden te trotseren en zich over te geven aan de trainingsdiscipline.

Een week later was de belangstelling nog groter: 75 fanatieke mannen en vrouwen kwamen af op de tweede trainingsochtend. Het bijzondere hierbij is dat deelnemers uit een groot gebied afkomstig zijn: uit heel Zeeuws-Vlaanderen, Antwerpen, Oost- en West-Vlaanderen. Onder leiding van enthousiaste en inspirerende trainers zullen zij zeker slagen in hun opzet om een marathon te volbrengen. Dat kan in een voor ieder geschikt tempo, daar wordt bij de trainingen ook rekening mee gehouden. Er zijn 4 groepen met verschillende looptempo's, variërend van 9 tot 11 km/u.

Lees meer »

 trim je fit

Maandag 23 januari, aanvang 19.00 uur, start op de atletiekbaan bij de Terneuzense atletiekvereniging Scheldesport het trainingsprogramma "trim je fit”. In een periode van twaalf weken krijgen (niet)-lopers de kans om onder leiding van bekwame trainers zich voor te bereiden op een trimloop van minimaal 5 km. Aanmelden voor dit trainingsprogramma wordt op zeer hoge prijs gesteld en kan via: trimjefit@avscheldesport.nl.

Voor meer informatie lees hier.

 inschrijvingen

Elke dag komen er inschrijvingen voor de marathon binnen. Op maandag 16 februari staan 53 vrouwen en 241 mannen op de startlijst. Dit aantal komt ongeveer overeen met dat van 2016. Deelnemers komen uit heel Nederland > 190 (behalve Flevoland) en bijna geheel België > 97 (behalve de provincies Luxemburg, Namen en Brussels Gewest). Verder ziijn er ook nog 7 aanmeldingen uit Duitsland, Frankrijk, Portugal, Wales en Zweden.

Zoals al vanaf zes minuten na de opening van de inschrijving bekend was, is inschrijven voor de estafettemarathon niet meer mogelijk. Alleen teams van onze sponsoren worden nog (beperkt) toegelaten.

De beide afwachtingslopen in Hulst (5 en 10 km) zullen zeker nog in beeld komen. Het is een bekend feit dat vooraf inschrijven voor deze afstanden pas erg laat op gang komt en vaak ook wordt uitgesteld tot de wedstrijddag. Als organisatie vinden we het echter fijn om vooraf al een indicatie te hebben hoeveel atleten we op deze afstanden mogen verwachten.

Aarzel nu niet langer en schrijf in voor de marathon (tot 1 februari 25 euro, daarna 32,50 euro), of de 10 km of de 5 km; allemaal via de website.

 algemene stand van zaken

Nog een kleine drie maanden en dan klinkt over de Markt in Terneuzen het startschot van de negende Logus-de Hoop Marathon Zeeuws-Vlaanderen. Als organisatie zijn we nu volop bezig om alle puntjes op de i te zetten voor een zo mooi en goed mogelijke marathon. We zijn er van overtuigd dat ons dit, net als voorgaande jaren, zeker gaat lukken. Een groot voordeel hierbij is natuurlijk dat we gebruik kunnen maken van up-to-date draaiboeken.

Voor de diverse parcoursen zijn we nog in gesprek met enkele instanties, maar wat betreft de definitieve vaststelling ervan daar zullen we deze maand beslist uitkomen. Wanneer deze definitief zijn vastgesteld zullen we de verschillende routes op de website plaatsen.

 vrijwilligers

Bij elk evenement is de organisatie afhankelijk van inzet van vrijwilligers. Zo ook de Marathon Zeeuws-Vlaanderen. Elk jaar zijn zo'n 300 personen op en langs het parcours bij allerlei onderdelen actief. Daarvoor zijn wij hen ten zeerste dankbaar. Zonder hun hulp zou onze marathon niet zijn tot wat hij nu is geworden.

Maar . . .  in zo'n grote groep is het onvermijdelijk dat er elk jaar mutaties optreden. Die lege plekken willen we graag opgevuld zien. Ook nu weer willen wij u vragen: wilt u ons vrijwilligerscorps komen versterken of kent u iemand in uw omgeving die dat zou willen doen, meld u dan aan via vrijwilligers@marathonzvl.nl. Welke taken er zoal voor u beschikbaar zijn, kunt u via datzelfde emailadres vragen of op de website bekijken. O.a. verkeersregelaars zijn elk jaar een punt van zorg.

 Halve marathon en andere trimlopen

Zondag 5 februari organiseert av De Wielingen voor de vijfentwintigste keer de MAMMOET MIDWINTER HALVE MARATHON. Start en finish liggen in het meest westelijk puntje van Nederland, namelijk in Cadzand-bad. Alle informatie is te vinden op de website.

Naast deze winterloop – een mooie training voor onze Logus-de Hoop Marathon – zijn er nog diverse andere mogelijkheden in de regio Zeeuws-Vlaanderen om je voor te bereiden op de marathon of de kortere afstanden in Hulst. Die trimlopen zijn hier te bekijken.

 Sponsoren

Hoofdsponsor


Topsponsoren


Subsidieverstrekkers

 

Sponsoren
Actemium - Atelier De Bruijn - De Smet Accountants - De Zeeuwse - Horeca Markt Hulst - Jan Snel - Nederdesign.nl - Regiobank - Smit Promotions - Jasperse Transport - Van Westen - Yara - Zaman - Zeeland Supply - Bakkerij Dees - Provincie Zeeland - Delta Zeeland Fonds

Subsponsoren
Health Center Bodyline - Van den Manacker Transport - Woonstichting Hulst - Hamsphire Hotels - ICL IP Terneuzen - Gino van den Broecke - Albert Heijn Hulst - Reham - Beeldmerk - Evides - HCI - Horeca Markt Terneuzen - Ondernemersvereniging Hulst - Jumbo Terneuzen - H4A


Marathon Zeeuws-Vlaanderen
Grensverleggend en afwisselend.

Fotografie: Gino van den Broecke