Startersbeurs Nederland
nr. 2 - december 2016

Hier de tweede nieuwsbrief voor de marathon 2017 met weer enkele nieuwe feiten over de wedstrijden op 15 april 2017 en in de aanloop daarop. De weersomstandigheden voor wat betreft het trainen zijn tot nu toe heel gunstig en blijven dat voorlopig ook. Een uitdaging is de komende feestdagen met een goed gevoel door te komen.

Wij wensen alle atleten, vrijwilligers en sponsoren heel fijne feestdagen en een voorspoedig en gezond 2017.

Stichting Marathon Zeeuws-Vlaanderen.In deze nieuwsbrief:
+ marathontraining & start-to-run
+ marathonroute
+ inschrijvingen
+ voorbereiding 10de editie 2018
+ trim- of trainingslopen
 marathontraining & start-to-run

Zoals de laatste jaren gebruikelijk start in januari de wekelijkse  marathontraining. Deze begint op zaterdag 7 januari 2017 met als vertrekpunt: Najade, Roskamstraat 44, 4565 EM Kapellebrug. Een mooie en goede gelegenheid om in een gezellige en gemotiveerde groep toe te werken naar een fantastisch doel: het lopen van de Zeeuws-Vlaamse marathon. Voor iedereen die deze training bezoekt is er gelegenheid om op eigen niveau de trainingsafstanden te overbruggen. Alle gegevens staan op de website vermeld.

Voor degenen, die de marathon te lang vinden, bestaat de mogelijkheid om mee te lopen in een afwachtingsloop van 5 of 10 km te Hulst. Het ligt in de bedoeling hiervoor ook een trainingsprogramma op te starten: Start-to-Run. Plaats en tijdstip zullen op de website worden vermeld zodra hierover meer bekend is.

 marathonroute

Was er eerst sprake van een wijziging in de marathonroute nabij Terneuzen (oversteek voorbij het ziekenhuis), nu kunnen we met een aan zekerheid grenzende uitspraak komen dat deze wijziging niet zal plaatsvinden. We kunnen dus gebruik bliijven maken van de al jaren gebruikte route rondom Terneuzen.

Momenteel is het parcours in de omgeving van Heikant nog niet geheel vastgesteld, omdat daar nog natuurwerkzaamheden plaats (zullen) vinden. Nog even geduld dus voor we alles definitief op de kaart hebben staan.

 inschrijvingen

Op 1 november 2016 ging de inschrijving open van de (estafette)marathon en afwachtingslopen. En wat we min of meer verwachtten: de estafettemarathon was in recordtijd vol geboekt. We vinden het jammer dat een aantal ploegen zo snel voor “een gesloten deur” kwamen te staan, maar helaas, vanwege mogelijk logistieke problemen op de wisselpunten kunnen we niet anders dan een maximum stellen aan in te schrijven teams. Een alternatief bij deze zal dan kunnen zijn om mee te lopen op de 5 of 10 km in Hulst.

Bij de overige lopen kan nog volop worden ingeschreven, zoals bij de marathon. Dagelijks komen er aanmeldingen bij. Zo mogen we, naast de Nederlandse en Belgische deelnemers, ook al deelnemers verwelkomen uit Frankrijk en Zweden.

Inschrijven kan via de website. Tot 1 februari 2017 geldt een vroeg-boek korting!

 voorbereiding 10de editie 2018

Hoewel we nog volop in voorbereiding zijn van de negende editie van de marathon, zijn er ook al diverse ideeën en plannen opgestart om bij de tiende aflevering iets speciaals te doen. We gaan proberen om iedereen, die op een of andere manier bij onze marathon is betrokken, daar deel van uit te laten maken. En wie weet . . .  misschien komen we met geheel nieuwe onderdelen op de proppen. Voorlopig zijn we nog aan het brainstormen.

 

 trim- of trainingslopen

In aanloop naar de marathon kan er in Zeeuws-Vlaanderen aan een aantal interessante trimlopen worden deelgenomen. Deze trimlopen zijn te vinden op de website van de Stichting Sport Promotie Zeeuws-Vlaanderen: www.sspzvl.nl. Enkele hiervan – vooral de langere afstanden – zijn ook opgenomen in het schema van de marathontraining.

Zeker aan te bevelen is de MAMMOET HALVE MARATHON VAN CADZAND op 5 februari 2017.

 Sponsoren

Hoofdsponsor


Topsponsoren


Subsidieverstrekkers

 

Sponsoren
Actemium - Atelier De Bruijn - De Smet Accountants - De Zeeuwse - Horeca Markt Hulst - Jan Snel - Nederdesign.nl - Regiobank - Smit Promotions - Jasperse Transport - Van Westen - Yara - Zaman - Zeeland Supply - Bakkerij Dees - Provincie Zeeland - Delta Zeeland Fonds

Subsponsoren
Health Center Bodyline - Van den Manacker Transport - Woonstichting Hulst - Hamsphire Hotels - ICL IP Terneuzen - Gino van den Broecke - Albert Heijn Hulst - Reham - Beeldmerk - Evides - HCI - Horeca Markt Terneuzen - Ondernemersvereniging Hulst - Jumbo Terneuzen - H4A


Marathon Zeeuws-Vlaanderen
Grensverleggend en afwisselend.

Fotografie: Gino van den Broecke