Startersbeurs Nederland
nr. 1 - oktober 2016

De negende editie van LOGUS-de Hoop Marathon Zeeuws-Vlaanderen vindt plaats op PAASzaterdag 15 april 2017. Wij zijn als Stichtingsbestuur al enige tijd bezig met de voorbereiding hiervan. De eerste vergaderingen zijn achter de rug en de leden van de diverse commissies kunnen langzamerhand hun werkzaamheden weer oppakken. We hopen opnieuw op een geslaagde editie, met een looprichting van Terneuzen naar Hulst.In deze nieuwsbrief:
+ Inschrijven
+ Aanpassingen op de website
+ Nieuw e-mail adres
+ Wijziging marathonroute
+ Samenwerking met midwinter halve marathon Cadzand
+ MZVL: Zeeuws-Vlaams sportevenement van 2015
 Inschrijven

De inschrijving van alle afstanden (behalve kidsrun) opent op 1 november 2016 om 00:00 uur. Vanaf dat moment kan er via de website worden ingeschreven. De volgende zaken zijn daarbij van belang:

marathon: Inschrijfgeld 25 euro; maximaal 750 deelnemers;

estafettemarathon: inschrijfgeld 50 euro per team; maximaal 100 teams;

5 en 10 km: inschrijfgeld 7 euro; geen maximum aantal deelnemers.

Voor wie een team wil inschrijven is het van belang te weten dat het afgelopen jaar het maximum van 100 teams al na vijftien minuten was bereikt!

LET OP 1: Atleten die zich voor de editie van 2016 hebben ingeschreven (en hiervoor ook hebben betaald) maar zich tijdig hebben afgemeld met het verzoek hun aanmelding door te schuiven naar de marathon van 2017, moeten zich opnieuw inschrijven voor de editie van 2017!!! Er zal in dat geval geen inschrijfgeld worden geïncasseerd.

LET OP 2: Met ingang van 1 februari 2017 vervallen de voorinschrijvingstarieven. Deze worden dan 32,50 euro (marathon) en 65 euro (estafettemarathon).

 Aanpassingen op de website

Op de website zijn de noodzakelijke aanpassingen gedaan met betrekking tot de nieuwe marathoneditie. Alle reeds bekende gegevens zijn up-to-date gemaakt en zaken die nog niet bekend zijn of nog niet vast staan worden zo snel als mogelijk bijgewerkt.

Op de vele pagina's van de website zijn ook alle foto's vernieuwd of er zijn foto's bijgeplaatst. Alle nieuwe foto's betreffen de jaargang 2016. Dus misschien toch even kijken of je er ook ergens bij staat.

De (nieuw) geplaatste foto's op de website en in de nieuwsbrieven zijn van onze vaste fotograaf Gino van den Broecke, in samenwerking met Jiva Hemelsoet (ongeveer halverwege het parcours bij de wisselpunten) en Eugene Kruijsse (in Terneuzen, vooral bij de kidsrun en 5 en 10 km).

 Nieuw e-mail adres

Vanaf 1 oktober is er voor de marathon een nieuw e-mailadres in de lucht. Voor algemene vragen en/of opmerkingen kan men nu terecht op info@marathonzvl.nl.Voor je echter je vraag of opmerking plaatst: check eerst de website om te zien of daar al een antwoord te vinden is.

 Wijziging marathonroute

Ons marathonparcours gaat al jaren over dezelfde weg, in welke richting we ook lopen. Helaas moeten we nu, op last van de politie, ons parcours aanpassen. We krijgen nu geen toestemming meer om de kruising (N290 / Hoofdweg – N685 / Spuiweg) in de buurt van het ziekenhuis over te steken. We moeten elders de oversteek maken van Terneuzen richting Spui. Als organisatie hebben we over een andere plek wel enkele ideeën, maar de gesprekken met de politie hierover zijn nog gaande. Wij houden jullie op de hoogte.

 Samenwerking met midwinter halve marathon Cadzand

Na de Logus-de Hoop Marathon Zeeuws-Vlaanderen op 16 april l.l. geraakten de organisaties van onze marathon en die van de midwinter halve marathon van Cadzand met elkaar informeel in gesprek over een eventuele samenwerking op diverse gebieden. Dit gesprek mondde uit in een vervolggesprek waarbij beide organisaties de wens uitspraken de samenwerking meer definitief te maken. Voorlopig houdt dit in dat we elkaars evenementen zoveel mogelijk zullen promoten. Tijdens de eerstkomende gesprekken zal de samenwerking op meerdere terreinen worden uitgewerkt.

Wordt vervolgd.

 MZVL: Zeeuws-Vlaams sportevenement van 2015

Voorzitter Arnold Boonman ontving de bijbehorende plaquette en de bos bloemen tijdens het Zeeuws-Vlaams Sportgala eind april in het Scheldetheater te Terneuzen. De Marathon ZVL was één van de vijf genomineerden in de categorie sportevenement. Voor aanvang van de gala-avond konden de aanwezigen hun stem uitbrengen op de genomineerden in de volgende categorieën: sportman, sportvrouw, sportploeg, sportevenement.

We zijn ontzettend trots en blij met deze prijs en daarom zullen we de komende jaren ons uiterste best blijven doen om deze uitverkiezing waar te maken. Die ambitie is er zeker bij organisatieleden en vrijwilligers, natuurlijk met de onontbeerlijke steun van alle deelnemers, supporters en sponsoren.

 Sponsoren

Hoofdsponsor


Topsponsoren


Subsidieverstrekkers

 

Sponsoren
Actemium - Atelier De Bruijn - De Smet Accountants - De Zeeuwse - Horeca Markt Hulst - Jan Snel - Nederdesign.nl - Regiobank - Smit Promotions - Jasperse Transport - Van Westen - Yara - Zaman - Zeeland Supply - Bakkerij Dees - Provincie Zeeland - Delta Zeeland Fonds

Subsponsoren
Health Center Bodyline - Van den Manacker Transport - Woonstichting Hulst - Hamsphire Hotels - ICL IP Terneuzen - Gino van den Broecke - Albert Heijn Hulst - Reham - Beeldmerk - Evides - HCI - Horeca Markt Terneuzen - Ondernemersvereniging Hulst - Jumbo Terneuzen - H4A


Marathon Zeeuws-Vlaanderen
Grensverleggend en afwisselend.

Fotografie: Gino van den Broecke