Startersbeurs Nederland
nr. 4 - februari 2016

Nog iets meer dan 50 dagen en dan klinkt over de Grote Markt in Hulst het startschot voor de achtste Marathon Zeeuws-Vlaanderen. Voor de onervaren marathonlopers breekt er nu een spannende periode aan: heb ik op tijd de goede vorm te pakken en vooral: blijf ik blessurevrij. Voor de meer ervaren lopers is de voorbereiding op de marathon bekend en weet men wat er zoal te verwachten is. Maar ook voor hen gelden waarden als vorm en blessurevrij zijn. Daarom wensen wij alle atleten veel succes gedurende de komende 7 weken tijdens de laatste loodjes. We hopen dan op 16 apri,l in een prachtige streek, van een mooie strijd te kunnen genieten.

Het bestuur van de Stichting Marathon Zeeuws-Vlaanderen.In deze nieuwsbrief:
+ Stand van zaken wat betreft deelnemers
+ Hoofdsponsor blijft behouden voor de marathon.
+ Actualisering van de website
+ Goede doelen
+ Korte mededelingen
+ sponsor in beeld
 Stand van zaken wat betreft deelnemers

Nu de eerste periode van inschrijving voorbij is (01-02-2016) kunnen we een voorlopige stand opmaken van de inschrijvingen voor de marathon. Om alles toch zoveel mogelijk actueel te houden gelden de aantallen per 21 februari:

Aantal inschrijvingen: 473 (Nederland: 298 // België: 162 // overige negen landen: 13). Van het aantal Nederlanders komt een groot deel uit de eigen streek, Zeeuws-Vlaanderen: 105.

Dames: 88 (senioren: 28 // cat. 40+: 37 // cat. 50+: 23)

Heren: 385 (senioren: 95 // cat 40+: 152 // cat. 50+: 100 // cat. 60+: 38)

Op de website zal een nadere uitwerking van deze cijfers komen te staan.

De estafettemarathon was tijdens de gewone inschrijving al na een half uur gesloten. De laatste weken komen ook de inschrijvingen van de sponsorteams binnen, waardoor het aantal estafetteteams is opgelopen naar 137.

Voor de afwachtingslopen van 5 en 10 km komen de inschrijvingen nu ook mondjesmaat binnen, maar het verleden leert ons dat op deze twee afstanden de inschrijving pas (heel) laat op gang komt.

 

 Hoofdsponsor blijft behouden voor de marathon.

Onze hoofdsponsor – LOGUS-DE HOOP BOUWCENTER – heeft besloten om de Marathon Zeeuws-Vlaanderen de komende drie jaar te blijven ondersteunen. Daar zijn we natuurlijk bijzonder blij en gelukkig mee. Het is fijn dat onze hoofdsponsor hiermee veel vertrouwen uitspreekt in onze organisatie. We zullen alles in het werk stellen om dit vertrouwen niet te beschamen.

 Actualisering van de website

In de komende weken zullen de gegevens van alle lopen – waar nodig – worden aangepast aan de actualiteit. Men moet dan vooral denken aan het hoofdstukje 'deelnemersinformatie’ (bij "marathon” en “estafettemarathon"), maar ook bij de andere onderdelen kan aanvulling van toepassing zijn. Houd de website www.marathonzvl.nl dus goed in de gaten.

 Goede doelen

Sinds de eerste aflevering van de marathon richten we ons ook op (regionale) goede doelen. KIKA (kinderen kankervrij) hoort daar elk jaar bij en sinds een aantal jaren is ID-CYCLING (fietsers met een verstandelijke beperking) ook één van die doelen. Voor de marathon van 2016 maakt een nieuwe organisatie JOIN4ENERGY (energiestofwisselingsziekte) deel uit van de doelen waaraan wij als Stichting onze steun verlenen.

 Korte mededelingen

# Voor allen die (een deel van) het marathonparcours willen verkennen: op 12 maart staat als marathontraining een lange loop over het parcours op het programma. Ook al doe je niet mee met de wekelijkse training: meelopen mag altijd. Op de website is er wekelijks een update van de te houden training.

# Volgende nieuwsbrief verschijnt eind maart.

# De Marathon Zeeuws-Vlaanderen is ook te volgen via facebook en twitter.

 sponsor in beeld

Sinds enige tijd wordt op de website 1 à 2 wekelijks één van onze sponsoren in de schijnwerpers gezet. Aan de hand van een 10-tal vragen vertelt een medewerker van het bedrijf iets over de reden / motivatie om als sponsor van de marathon op te treden. Deze sponsorinterviews staan in de rubriek nieuwsberichten.

 Sponsoren

Hoofdsponsor


Topsponsoren


Subsidieverstrekkers

 

Sponsoren
Actemium - Atelier De Bruijn - De Smet Accountants - De Zeeuwse - Horeca Markt Hulst - Jan Snel - Nederdesign.nl - Regiobank - Smit Promotions - Jasperse Transport - Van Westen - Yara - Zaman - Zeeland Supply

Subsponsoren
Health Center Bodyline - Van den Manacker Transport - Woonstichting Hulst - Hamsphire Hotels - ICL IP Terneuzen - Gino van den Broecke - Albert Heijn Hulst - Reham - Beeldmerk - Evides - HCI - Horeca Markt Terneuzen - Ondernemersvereniging Hulst

Marathon Zeeuws-Vlaanderen
Grensverleggend en afwisselend.

Fotografie: Gino van den Broecke