Startersbeurs Nederland
nr. 2 - november 2015

De officiële start van de Logus-de Hoop Marathon Zeeuws-Vlaanderen 2016 was op 1 november met de opening van de inschrijving. We hebben er het volste vertrouwen in dat we opnieuw een groot aantal lopers en loopsters aan de start in Hulst mogen verwelkomen. In de aanloop daarheen hopen we natuurlijk dat iedereen gevrijwaard mag blijven van blessures.

We zijn blij dat we voor de komende drie jaar een nieuwe sponsor kunnen toevoegen aan de bestaande sponsorengroep, namelijk een bedrijf dat al heel lang in Zeeuws-Vlaanderen is gevestigd en een grote werkgever is in onze streek: YARA in Sluiskil. (foto uit huis aan huis magazine 'Kijk op Yara’; uitgever: Yara).

Voor het laatste nieuws: bezoek de website: www.marathonzvl.nl

Een sportieve groet namens het bestuur.In deze nieuwsbrief:
+ Inschrijvingen
+ Trainingen
+ Stand van zaken binnen organisatie.
+ Gemeente Hulst 'overvalt' organisatiebestuur
 Inschrijvingen

Vanaf 1 november is de inschrijving voor alle looponderdelen opengesteld. En wat we – gezien de voorgaande edities – konden verwachten is ook uitgekomen: de estafettemarathon was in no-time volgeboekt. Binnen 15 minuten was inschrijven hiervoor niet meer mogelijk! Dat is natuurlijk sneu voor alle teams die (net) te laat waren, maar er is een 'wachtlijst’ voor het geval er teams mochten afvallen. Er is echter ook een alternatief: inschrijven op één van de afwachtingslopen in Terneuzen. Op de marathon is nog volop plaats, dus . . . . inschrijven maar.

 Trainingen

De laatste jaren is een steeds terugkerend onderdeel de trainingen voor de marathon en afwachtingslopen. Beide zullen in januari van start gaan en zijn voor iedereen toegankelijk. Door het volgen van deze trainingen is het voor de deelnemers mogelijk de marathonafstand of een 5 en 10 km binnen de vastgestelde tijd af te leggen. De marathontraining vindt plaats in de omgeving van Hulst en die voor de afwachtingslopen (trim je fit) in Terneuzen. Startdata en alle andere gegevens zullen op de website bekend worden gemaakt.

 Stand van zaken binnen organisatie.

De organisatie van de marathon verloopt volgens plan. Na zeven jaar organiseren liggen de draaiboeken voor vijfennegentig procent vast en de rest behoeft dan enige aanpassing. Een vast team van organisatieleden weet wat haar de komende maanden te wachten en te doen staat en is volop in de weer om de achtste editie opnieuw tot een waar feest te laten uitgroeien. Wanneer actuele informatie beschikbaar is, is deze altijd te vinden op www.marathonzvl.nl

 

 Gemeente Hulst 'overvalt' organisatiebestuur

Op woensdag 14 oktober kreeg het organisatiebestuur van de MarathonZVL tijdens haar vergadering bezoek van wethouder Totté van de gemeente Hulst, begeleid door een verslaggever en cameraman  van Omroep Hulst. De wethouder kwam het bestuur complimenteren met de organisatie van het voor Hulst en Zeeuws-Vlaanderen fantastisch evenement: de Marathon Zeeuws-Vlaanderen. De gemeente Hulst was bijzonder vereerd met het enthousiasme van de toeschouwers langs het parcours en bij het finishgebied op de Grote Markt. Trots is men ook op de uitstraling naar de gemeente toe. Als dank hiervoor werd het bestuur een heerlijke taart aangeboden, welke met smaak meteen werd verorberd; onder toeziend oog van de meeëtende wethouder, verslaggever en cameraman.

Zie ook op de website bij de nieuwsberichten het verslag in beeld, zoals dat door Omroep Hulst is uitgezonden.

 Sponsoren

Hoofdsponsor


Topsponsoren


Subsidieverstrekkers

 

Atletiekverenigingen
Scheldesport - RKHAV

Sponsoren
Atelier de Bruijn - Actemium - Bakkerij Dees - De Smet Accountants - Delta Zeeland Fonds - De Zeeuwse - Horeca Markt Hulst - Jasperse Transport - Nederdesign - Regiobank - Smit Promotions - Van Westen - Zaman - Zeeland Supply

Subsponsoren
Hamsphire Hotel - H4A - Health Center Bodyline - ICL-IP Terneuzen BV - Van den Manacker Transport - Woonstichting Hulst - Gino v.d. Broecke Freelancing - Pro Sport Soccercenter - Beeldmerk - Ondernemersvereniging Hulst - Albert Heijn Hulst - Arentis

Marathon Zeeuws-Vlaanderen
Grensverleggend en afwisselend.

Fotografie: Gino van den Broecke