Startersbeurs Nederland
nieuwsbrief 5 - maart 2015

Dit is de laatste nieuwsbrief voordat op 18 april het startschot van de marathon over de Markt in Terneuzen zal klinken.
Verdere informatie gaat vanaf nu via het informatieboekje dat aan alle ingeschreven marathondeelnemers en estafetteteams wordt toegezonden.
Actuele informatie is vanzelfsprekend te vinden op de website www.marathonzvl.nl bij de nieuwsberichten onder de titel 'laatste nieuws'. 


In deze nieuwsbrief:
+ Naar de start
+ (Na)inschrijvingen
+ Waar komen onze marathonlopers vandaan?
+ Zeeuws-Vlaamse marathonkrant
+ Onze hoofdsponsor: Bouwcenter Logus-de Hoop
 Naar de start

Nog een twintigtal dagen en dan is het zover: zo'n 1500 mannen en vrouwen, meisjes en jongens gaan van start in hun wedstrijd. Het belooft opnieuw een bijzonderre dag te worden met volop strijd op alle niveaus. Iedereen, klein en groot, staat  met persoonlijke verwachtingen aan de start, in de hoop dat alles naar wens zal verlopen. Als organisatie wensen we alle deelnemers veel succes bij het volbrengen van de laatste loodjes naar hun wedstrijd en uiteraard op de wedstrijddag zelf.

 (Na)inschrijvingen

De inschrijving via de website voor alle afstanden sluit op 1 april om 00:00 uur.
Aangezien het maximaal aantal deelnemers nog niet is bereikt (behalve op de estafettemarathon) kan er dus ook nog worden ingeschreven op de wedstrijddag zelf.
Voor de marathon is dat alleen mogelijk in Terneuzen. De atleten voor de 5 en 10 km dienen in te schrijven in Hulst. De jongste lopertjes, die de KIKA-kidsrun doen, schrijven in bij de startlocaties in Terneuzen of Hulst.

 Waar komen onze marathonlopers vandaan?

Een gebied als Zeeuws-Vlaanderen, op de grens van Nederland en België, is ideaal voor atleten uit beide landen om hier een marathon te lopen. Belgische en Nederlandse deelnemers vormen ook onze voornaamste doelgroep. Op de website www.marathonzvl.nl/nieuwsberichten wordt regelmatig de 'stand' bijgehouden voor wat betreft de spreiding over beide landen en leeftijdscategorie indeling bij zowel mannen als vrouwen.
De plaatsen met de meeste deelnemers (top 5) zijn: Terneuzen (33), Hulst (29), Middelburg (23), Stekene (16) en Vlissingen (16).

 Zeeuws-Vlaamse marathonkrant

In de week vóór de marathon verschijnt in heel Zeeuws-Vlaanderen de Marathonkrant, als huis-aan-huis blad. Deze krant staat vol met artikelen over personen die op één of andere manier bij de marathon zijn betrokken, o.a. sponsors, organisatieleden, atleten, vrijwilligers. Verder ook een groot aantal, voor supporters, belangrijke gegevens. Deze krant zal - in beperkte mate -  in het start- en finishgebied te verkrijgen of te lezen zijn.

Enkele quotes uit de marathonkrant van 2015:

"Altijd zoeken naar mooier, beter en efficiënter. Daar werken we hard aan met z'n allen" (Arnold Boonman, voorzitter).
"Als ik terugdenk aan de finish in Hulst, 2 jaar geleden, dan krijg ik opnieuw kippenvel" (Jan-Frans Mulder, burgemeester Hulst).
"Ik ga vooral volop genieten met al die bekenden en familie langs de route. En na afloop een Leffe op het terras" (Nicole Spruit, deelneemster)
"Het is gewoon een prachtig parcours om elke keer te lopen, ook tijdens trainingsmomenten pak ik soms bepaalde stukken van de route mee" (Benny Thuy, deelnemer)
"Door mee te doen aan de KIKA-kidsrun kan je laten zien dat je een warm hart hebt voor zieke kinderen" (Miranda Duinkerke, coördinatrice KIKA)


Nog meer quotes lezen? Ga naar onze website.
 

 Onze hoofdsponsor: Bouwcenter Logus-de Hoop

Als organisatie van de Marathon Zeeuws-Vlaanderen zijn we bijzonder blij en gelukkig met BOUWCENTER LOGUS - DE HOOP als hoofdsponsor.
Vanzelfsprekend zijn we ook met onze andere sponsoren erg blij. Zonder al hun steun was deze marathon niet mogelijk geweest. Wil je meer weten over onze sponsors: klik op het logo of de (onderstreepte) sponsornaam en je komt vanzelf op hun webpagina.

Onze hoofdsponsor heeft in de week van de marathon een 'ludieke' actie. De marathon is 42 km (en nog wat meters) lang; daarom geeft Logus-de Hoop in de week van 13 t/m 18 april 42 uur lang 42% korting op vele huismerk artikelen. Meer informatie is te vinden op haar website.

 Sponsoren

Hoofdsponsor


Topsponsoren


Subsidieverstrekkers

 

Atletiekverenigingen
Scheldesport - RKHAV

Sponsoren
Atelier de Bruijn - Actemium - Bakkerij Dees - De Smet Accountants - Delta Zeeland Fonds - De Zeeuwse - Horeca Markt Hulst - Jasperse Transport - Nederdesign - Regiobank - Smit Promotions - Van Westen - Zaman - Zeeland Supply

Subsponsoren
Hamsphire Hotel - H4A - Health Center Bodyline - ICL-IP Terneuzen BV - Van den Manacker Transport - Woonstichting Hulst - Gino v.d. Broecke Freelancing - Pro Sport Soccercenter - Beeldmerk - Ondernemersvereniging Hulst - Albert Heijn Hulst - Arentis

Marathon Zeeuws-Vlaanderen
Grensverleggend en afwisselend.

Fotografie: Gino van den Broecke