Startersbeurs Nederland
nieuwsbrief 4 - februari 2015

De tijd vliegt. Nog ruim 2 maanden en de zevende Logus - de Hoop Marathon Zeeuws-Vlaanderen gaat van start. De spanning begint te stijgen, zowel bij de organisatie als bij de deelnemers. Deze laatste groep is op dit moment volop in training en dan hoopt men blessurevrij te kunnen blijven. Elk (lichamelijk) ongemak wordt dan gevreesd en ieder pijntje kan een tegenslag worden.
Toch hopen wij van harte dat iedere atleet zijn vooraf gesteld doel zal kunnen verwezenlijken. Daarom . . . . . . heel veel succes in jullie voorbereiding.

In deze nieuwsbrief:

+ Organisatie: stand van zaken
+ Inschrijvingen
+ Herkomst marathonatleten
+ Eén van de mooiste marathons van Nederland
+ Marathontraining
+ Vrijwilligers
 Organisatie: stand van zaken

Dè dag - 18 april - nadert snel. Dit betekent dat alle organisatieleden een steeds grotere druk voelen om alles tot in de puntjes geregeld te krijgen.
Gelukkig heeft iedereen de afgelopen jaren al de nodige ervaring opgedaan en weten we intussen wat we met z'n allen kunnen verwachten. Alle draaiboeken zijn, op en enkele kleine aanpassing na, volledig te gebruiken, wat het stressgevoel al enigszins onderdrukt. Voor de organisatie geldt nu: we zijn nog steeds vol goede moed en alles verloopt volgens planning.

 Inschrijvingen

De 'eerste ronde' van de inschrijving voor de marathon (goedkoper tarief) is voorbij. Voor de marathon kan nu alleen tegen vol tarief (35 euro) worden ingeschreven. We zitten nog niet aan het maximaal aantal deelnemers, dus trek die stoute schoenen aan en ga naar onze website om in te schrijven. Meer informatie over de marathon in het volgende nieuwsblokje.
De estafettemarathon was al heel snel vol; 2 uur na de openstelling van de inschrijving. Op dit moment staat de teller op 131 estafetteteams. Dit hoge aantal wordt veroorzaakt doordat veel sponsors van hun recht, om teams in te schrijven, gebruik maken.
Voor de afwachtingslopen in Hulst kan nog worden ingeschreven tot kort voor de start, maar vooraf inschrijven is zowel voor deelnemers als organisatie gemakkelijk. Dus ben je van plan aan de 5 of 10 km deel te nemen, schrijf dan ook vooraf via onze website in. De 5 km heeft tot nu toe 14 ingeschreven deelnemers, op de 10 km zijn dat 33 deelnemers.

 Herkomst marathonatleten

Op donderdag 12 februari, 10.00 uur, waren er 545 atleten aangemeld (106 dames en 439 heren). Hiervan komen er 352 uit Nederland, 190 uit België, 2 uit Letland en 1 uit Italië.
Dat onze marathon een overwegend "regionale" wedstrijd is, blijkt uit het feit dat atleten uit verderaf gelegen provincies/streken maar mondjesmaat inschrijven, maar als organisatie zijn we met die inschrijvingen natuurlijk ook heel blij. Toch een teken dat we overal in het land worden gewaardeerd.
Voor een meer genuanceerd overzicht: klik hier.

 Eén van de mooiste marathons van Nederland

Op de website hebben we er al melding van gemaakt: eind vorig jaar zijn we gekozen in de top tien van mooiste marathons van Nederland. Een fijne opsteker voor de organisatie.
Het feit dat we in de top tien staan is niet alleen de verdienste van ons, als organisatie, maar vooral van alle atleten die deze marathon zo goed waarderen. Daarvoor onze welgemeende dank.
Uiteraard doen we onze uiterste best om op 18 april weer een fantastische marathon af te leveren.

 Marathontraining

Begin januari is in Hulst de wekeliijkse marathontraining o.l.v. diverse looptrainers gestart.
Deze trainingen worden boven verwachting goed bezocht, tussen de 60 en 70 deelnemers per keer. Iedereen is enthousiast over de opkomst en de mooie, door Peter Erpelinck uitgezette parcoursen.
Voor alle gegevens omtrent de trainingen kun je terecht op www.marathonzvl.nl/marathon/marathontrainingen
Op deze site worden, indien mogelijk, de te lopen routes van de zaterdagtraining geplaatst en eventueel ook - voor de lopers - belangrijke mededelingen.
Op Zuid-Beveland is de atletiekvereniging uit Goes - AV '56 - ook met een marathontraining begonnen. Voor meer info hierover: www.av56.nl/nieuws/action/read/item/train-mee-voor-rotterdam-of-zeeuws-vlaanderen

 Vrijwilligers

Opnieuw vragen we aandacht voor dit onderwerp. Deze belangrijke mensen zijn voor een goed verloop van een evenement als onze marathon van zeer grote waarde. Stel je eens voor dat je als deelnemer zelf moet uitkijken bij het oversteken van de weg, zelf je drinken of banaan moet pakken bij de drankpost, zelf je tas met kleding uit de kledingrekken moet halen, zelf je medaille of ander aandenken ergens moet pakken. Dat wordt dan geen prettige wedstrijd! Dit zijn zo maar enkele dingen die door veel vrijwilligers worden gedaan. Daarom hebben we eigenlijk nooit genoeg mensen. Dus kent u iemand die wil meehelpen of wilt u zelf meehelpen, geeft u zich dan op via vrijwilligers@marathonzvl.nl

 Sponsoren

Hoofdsponsor


Topsponsoren


Subsidieverstrekkers

 

Sponsoren
Atelier de Bruijn - Actemium - De Smet Accountants - De Zeeuwse - Horeca Markt Hulst - Jasperse Transport - Nederdesign - Regiobank - Smit Promotions - Van Westen - Zeeland Supply

Subsponsoren
Hamsphire Hotel - H4A - Health Center Bodyline - ICL-IP Terneuzen BV - Van den Manacker Transport - Woonstichting Hulst - Gino v.d. Broecke Freelancing

Marathon Zeeuws-Vlaanderen
Grensverleggend en afwisselend.

Fotografie: Gino van den Broecke