Marathon Zeeuws-Vlaanderen

13 april 2019

Marathon

Afstand

De marathonafstand is 42,195 km. Deze proberen we zo nauwkeurig mogelijk te benaderen. Meestal lukt ons dat, ook al zal je GPS-toestel misschien iets anders vertellen. Onze marathonafstand is niet gecertificeerd door de KNAU.

Parcours

Het definitieve parcours is nog niet bekend. Aangezien de route elk jaar van looprichting wisselt is De gehele route (2018) tot in detail (inzoomen) hier wel te bekijken en vind je onder Evenement/parcours.

Marathontrainingen (2018)

Wanneer de gegevens voor 2019 bekend zijn, worden deze zo snel mogelijk vermeld. Onderstaande cursieve tekst over de training is dus nog van 2018.

De afgelopen jaren was het gebruikelijk dat via de organisatie van de Zeeuws-Vlaamse Marathon een specifieke training voor (beginnende) marathonlopers op touw werd gezet. Dit jaar starten we opnieuw met deze wekelijkse training op zaterdag 13 januari 2018. Alle gegevens met betrekking tot deze marathontraining, zoals startplaats, afstand, trainingstempo zijn hier te lezen. We tonen hier ook elke week de te lopen route.

Een krantenbericht (uit weekblad ScheldeXpress) over de marathontraining lees je hier.

Vanaf dinsdag 16 januari is er ook voor iedere deelnemer aan onze marathontraining gelegenheid deel te nemen aan de interval- c.q. snelheidstraining op de atletiekbaan bij RKHAV, elke dinsdag van 19.00 tot 20.00 uur.

Behalve onze marathontrainingen in Zeeuws-Vlaanderen is er voor de atleten uit de rest van Zeeland gelegenheid om deel te nemen aan trainingen op Walcheren/Beveland. Deze training is geschikt voor de diverse marathons welke in april worden georganiseerd. De training start op 20 januari en de gegevens vind je hier.

Goed om te weten

# Maximaal aantal deelnemers bedraagt 750.

# Voorinschrijven vanaf 1 november. Tot 1 februari bedraagt het inschrijfgeld € 27,50. Daarna, tot 1 april € 35,00. De voorinschrijving sluit op 1 april.

# Daginschrijving is alleen mogelijk in Terneuzen op 13 april, vanaf 9.00 uur. Inschrijfgeld is dan € 40,00. Kan alleen als het maximum aantal deelnemers nog niet is bereikt.

# Ongeveer 1 week voor de wedstrijd ontvangt elke ingeschreven deelnemer een boekje met uitgebreide informatie en het startnummer met startnummerspelden. Startnummer is voorzien van een chip om de exacte looptijd vast te leggen. Wij vragen je om de persoonlijke medische gegevens op de achterzijde van het startnummer in te vullen.

# Aan het startnummer is een tassenlabel bevestigd. Je kledingtas MET tassenlabel kun je in het startgebied (Markt – Terneuzen) in de overeenkomstige containernummer plaatsen. Deze containers worden na de start naar de finish gebracht, waar de tas in de tent opgehaald kan worden op vertoon van je startnummer.

# Onderweg zijn er ongeveer elke 5 kilometer spons- en drankposten met water, sportdrank, sinaasappel en banaan. Bij enkele drankposten zijn er ook toiletten.

# Voor de marathon geldt een limiettijd van 5.30 uur. Deelnemers die na de limiettijd finishen worden niet in de uitslag opgenomen.

# In de uitslag wordt een bruto en netto eindtijd vermeld. Voor de rangschikking in de wedstrijd maken we gebruik van de bruto eindtijd.

# De uitslag van de (estafette)marathon is direct zichtbaar op de website.

# Er wordt in de volgende leeftijdscategorieën gelopen:

      mannen: senioren (– 39 jaar); 40-49 jaar, 50-59 jaar, 60+.

      vrouwen:  senioren (– 39 jaar), 40-49 jaar, 50+.

# Verbeteren van het parcoursrecord (mannen: 2:25:14, vrouwen: 3:00:47) levert een bonus op van 250 euro.

# Kleedgelegenheid is er voor de start in ……. Vanaf Hulst kan dan met eigen vervoer of met door de organisatie beschikbaar gesteld vervoer (bussen) à 6 euro per persoon naar de start in Terneuzen worden gereden. De bussen vertrekken om 9.30 uur. Aankomst in Terneuzen ca. 10.00 uur. Kleedgelegenheid in startplaats Terneuzen is er (onder voorbehoud) in …….

# Na de finish kunnen deelnemers gebruik maken van de kleed- en douchegelegenheid in ……...

# De spieren masseren? Ook hiervoor kun je terecht in …....

# Je herinnering / aandenken kun je ophalen in de tent in het finishgebied.

Bereikbaarheid

In Zeeuws-Vlaanderen staan de plaatsen Terneuzen en Hulst op vrijwel alle bewegwijzeringsborden. In de rest van Zeeland staat soms vermeld: Terneuzen (Tol) want dan gaat men door de Westerscheldetunnel. Van buiten Zeeland houdt men in eerste instantie richting Goes, Middelburg of Vlissingen aan, waarna Terneuzen (Tol) volgt..

Vanuit België gaat men richting Antwerpen en via de E34 richting Brugge, afslag Stekene / Hulst of verder doorrijden naar Zelzate en daar afslag Terneuzen. Men kan ook vanuit richting Gent naar Zelzate / Terneuzen.

Faciliteiten

# Voor de start: kleedgelegenheid in . . . 

# Na de finish: douche- en kleedgelegenheid in …..

# Massage in …...

# Busvervoer (betaald) voor de start vanaf ….. in Hulst naar de start in Terneuzen.

# Verzorgingsposten (7 à 8) onderweg; bij enkele hiervan ook toiletten.

Aandenken

Zoals gebruikelijk zorgen we voor een fraaie herinnering aan onze marathon: een functioneel hardloopshirt. Vergeet niet om de maat van het shirt op je inschrijvingsformulier te vermelden. Na de finish kun je je shirt ophalen in de tent op vertoon van je startnummer (hierop staat je maat vermeld).