Marathon Zeeuws-Vlaanderen

18 & 19 april 2020

Marathon

Afstand

De marathonafstand is 42,195 km. Deze proberen we zo nauwkeurig mogelijk te benaderen. Meestal lukt ons dat, ook al zal je GPS-toestel misschien iets anders vertellen. Onze marathonafstand is niet gecertificeerd door de KNAU.

Parcours

Het definitieve parcours is  bekend. De gehele route is tot in detail (inzoomen) te bekijken en te downloaden.

Marathontrainingen

De afgelopen jaren was het gebruikelijk dat via de organisatie van de Zeeuws-Vlaamse Marathon een specifieke training voor (beginnende) marathonlopers op touw werd gezet. Dit jaar starten we opnieuw met deze wekelijkse training op zaterdag 5 januari 2019. Alle gegevens met betrekking tot deze marathontraining, zoals startplaats, afstand, trainingstempo zijn hier te lezen.

De te lopen route van zaterdag 6 april vind je hier.

Het zit er bijna op, nog een korte training om het gevoel vast te houden. We gaan over De Wallen van Hulst om alvast in de sfeer van de finish te komen.Zoals gebruikelijk sluiten we de trainingen af met koffie en cake bij Najade. Ook dit jaar zijn we daar weer welkom. We mogen niet vergeten ze hiervoor zaterdag een klaterend applaus te geven. Vanaf half 11 staat de koffie klaar.

Goed om te weten

# Maximaal aantal deelnemers bedraagt 750.

# Voorinschrijven vanaf 1 november. Tot 1 februari bedraagt het inschrijfgeld € 27,50. Daarna, tot 1 april € 35,00. De voorinschrijving sluit op 1 april.

# Daginschrijving is alleen mogelijk in Terneuzen op 13 april, vanaf 9.00 uur. Inschrijfgeld is dan € 40,00. Kan alleen als het maximum aantal deelnemers nog niet is bereikt.

# Ongeveer 1 week voor de wedstrijd ontvangt elke ingeschreven deelnemer een boekje met uitgebreide informatie en het startnummer met startnummerspelden. Startnummer is voorzien van een chip om de exacte looptijd vast te leggen. Wij vragen je om de persoonlijke medische gegevens op de achterzijde van het startnummer in te vullen.

# Aan het startnummer is een tassenlabel bevestigd. Je kledingtas MET tassenlabel kun je in het startgebied (Markt – Terneuzen) in de overeenkomstige containernummer plaatsen. Deze containers worden na de start naar de finish gebracht, waar de tas in de tent opgehaald kan worden op vertoon van je startnummer.

# Onderweg zijn er ongeveer elke 5 kilometer spons- en drankposten met water, sportdrank, sinaasappel en banaan. Bij enkele drankposten zijn er ook toiletten.

# Voor de marathon geldt een limiettijd van 5.30 uur. Deelnemers die na de limiettijd finishen worden niet in de uitslag opgenomen.

# In de uitslag wordt een bruto en netto eindtijd vermeld. Voor de rangschikking in de wedstrijd maken we gebruik van de bruto eindtijd.

# De uitslag van de (estafette)marathon is direct zichtbaar op de website.

# Er wordt in de volgende leeftijdscategorieën gelopen:

      mannen: senioren (– 39 jaar); 40-49 jaar, 50-59 jaar, 60+.

      vrouwen:  senioren (– 39 jaar), 40-49 jaar, 50+.

# Verbeteren van het parcoursrecord (mannen: 2:25:14, vrouwen: 3:00:47) levert een bonus op van 250 euro.

# Vanaf Hulst kan met eigen vervoer of met door de organisatie beschikbaar gesteld vervoer (bussen) à 6 euro per persoon naar de start in Terneuzen worden gereden. De bussen vertrekken om 9.30 uur. Aankomst in Terneuzen ca. 10.00 uur.

# Je herinnering / aandenken kun je ophalen in de tent in het finishgebied.

Bereikbaarheid

In Zeeuws-Vlaanderen staan de plaatsen Terneuzen en Hulst op vrijwel alle bewegwijzeringsborden. In de rest van Zeeland staat soms vermeld: Terneuzen (Tol) want dan gaat men door de Westerscheldetunnel. Van buiten Zeeland houdt men in eerste instantie richting Goes, Middelburg of Vlissingen aan, waarna Terneuzen (Tol) volgt..

Gaat men op zaterdag 13 april door de Westerscheldetunnel, dan hoeft men deze keer niet te betalen. De tunnel is TOLVRIJ. (dit is één van de zeven tolvrije zaterdagen)

Vanuit België gaat men richting Antwerpen en via de E34 richting Brugge, afslag Stekene / Hulst of verder doorrijden naar Zelzate en daar afslag Terneuzen. Men kan ook vanuit richting Gent naar Zelzate / Terneuzen.

Faciliteiten

# Kleed- en douchegelegenheid (Hulst): in de units in  het Solms Bolwerk.

# Kleedgelegenheid (Terneuzen): nabij de start, in café Du Commerce.

# Massage: in de gymzaal van de Willibrordusschool.

# Busvervoer (betaald) vanuit Hulst naar de start in Terneuzen: (vertrekpunt nog niet bekend)

# Verzorgingsposten (7 à 8) onderweg; bij enkele hiervan ook toiletten.

Aandenken

Zoals gebruikelijk zorgen we voor een fraaie herinnering aan onze marathon: een functioneel hardloopshirt. Vergeet niet om de maat van het shirt op je inschrijvingsformulier te vermelden. Na de finish kun je je shirt ophalen in de tent op vertoon van je startnummer (hierop staat je maat vermeld).