Marathon Zeeuws-Vlaanderen

23 & 24 april 2022

Marathon

Afstand

De marathonafstand is 42,195 km. Deze proberen we zo nauwkeurig mogelijk te benaderen. Meestal lukt ons dat, ook al zal je GPS-toestel misschien iets anders vertellen. Onze marathonafstand is niet gecertificeerd door de KNAU.

Parcours

Het definitieve parcours is begin 2022 bekend. Deze zal niet of nauwelijks afwijken van die van 2019, m.u.v. de looprichting. Voor het parcours van 2019:  De gehele route is tot in detail (inzoomen) te bekijken en te downloaden.

Marathontrainingen  

Lees meer hierover.

We zijn nog niet begonnen met de marathontraining. Informatie volgt in de loop van de maand december. (ter info – voor een idee wat betreft de trainingsopbouw uit 2020 –  hier te lezen op 2 pagina's als pdf)

Goed om te weten

# Maximaal aantal deelnemers bedraagt 750.

# Voorinschrijven vanaf 1 november; sluiting op 1 april.

# Daginschrijving is alleen mogelijk in Hulst op 23 april, vanaf 9.00 uur.

# Ongeveer 1 week voor de wedstrijd ontvangt elke ingeschreven deelnemer een boekje met uitgebreide informatie en het startnummer met startnummerspelden. Startnummer is voorzien van een chip om de exacte looptijd vast te leggen. Wij vragen je om de persoonlijke medische gegevens op de achterzijde van het startnummer in te vullen.

# Aan het startnummer is een tassenlabel bevestigd. Je kledingtas MET tassenlabel kun je in het startgebied (Grote Markt – Hulst) in de overeenkomstige containernummer plaatsen. Deze containers worden na de start naar de finish gebracht, waar de tas in de tent opgehaald kan worden op vertoon van je startnummer.

# Onderweg zijn er ongeveer elke 5 kilometer spons- en drankposten met water, sportdrank, sinaasappel en banaan. Bij enkele drankposten zijn er ook toiletten.

# Voor begeleidende fietsers geldt op het parcours de afspraak dat men niet overal mee kan / mag fietsen (zie wedstrijdreglement art. 8 en 8A). Er is voor hen een aparte fietsroute (pdf) beschikbaar (volg de route op het hier zichtbare bord). Wees sportief en respecteer deze afspraak. Route (in gpx) is ook mogelijk.

 

# Voor de marathon geldt een limiettijd van 5.30 uur. Deelnemers die na de limiettijd finishen worden niet in de uitslag opgenomen.

# In de uitslag wordt een bruto en netto eindtijd vermeld. Voor de rangschikking in de wedstrijd maken we gebruik van de bruto eindtijd.

# De uitslag van de (estafette)marathon is direct zichtbaar op de website.

# Er wordt in de volgende leeftijdscategorieën gelopen:

      mannen: senioren (– 39 jaar); 40-49 jaar, 50-59 jaar, 60+.

      vrouwen:  senioren (– 39 jaar), 40-49 jaar, 50+.

# Verbeteren van het parcoursrecord (mannen: 2:25:14, vrouwen: 2:57:46) levert een bonus op van 250 euro.

# Vanaf Terneuzen kan met eigen vervoer of met door de organisatie beschikbaar gesteld vervoer (bussen à 6 euro per persoon) naar de start in Hulst worden gereden. De bussen vertrekken bij Sportcentrum Vliegende Vaart om 9.30 uur. Aankomst in Hulst ca. 10.00 uur. 

# Je herinnering / aandenken kun je ophalen in de tent in het finishgebied.

Bereikbaarheid

In Zeeuws-Vlaanderen staan de plaatsen Terneuzen en Hulst op vrijwel alle bewegwijzeringsborden. In de rest van Zeeland staat soms vermeld: Terneuzen (Tol) want dan gaat men door de Westerscheldetunnel. Van buiten Zeeland houdt men in eerste instantie richting Goes, Middelburg of Vlissingen aan, waarna Terneuzen (Tol) volgt..

Vanuit België gaat men richting Antwerpen en via de E34 richting Brugge, afslag Stekene / Hulst of verder doorrijden naar Zelzate en daar afslag Terneuzen. Men kan ook vanuit richting Gent naar Zelzate / Terneuzen.

Faciliteiten

# Kleed- en douchegelegenheid (Terneuzen): in Sportcentrum 'Vliegende Vaart'.

# Kleedgelegenheid (Hulst): nabij de start, n.n.b..

# Massage: in Sportcentrum 'Vliegende Vaart’.

# Busvervoer (betaald) vanuit Terneuzen naar de start in Hulst: (vertrekpunt bij Sportcentrum 'Vliegende Vaart’)

# Verzorgingsposten (7 à 8) onderweg; bij enkele hiervan ook toiletten.

# Vervoer na de finish met minibusjes vanaf finishgebied naar Sportcentrum Vliegende Vaart.

Aandenken

Zoals gebruikelijk zorgen we voor een fraaie herinnering aan onze marathon: een functioneel hardloopshirt. Vergeet niet om de maat van het shirt op je inschrijvingsformulier te vermelden. Na de finish kun je je shirt ophalen in de tent op vertoon van je startnummer (hierop staat je maat vermeld).