Marathon Zeeuws-Vlaanderen

18 & 19 april 2020

Estafettemarathon

Parcours en Afstand

Het parcours is vanzelfsprekend identiek aan het parcours van de individuele marathon. Maar omdat je met twee, drie of vier deelnemers deze afstand afwisselend aflegt, is het wellicht handig om te weten waar de wisselpunten zijn en wat de afstand tussen die punten precies is.

Start Hulst naar wisselpunt 1 (Sint Jansteen): ca.11 km

Wisselpunt 1 naar wisselpunt 2 (nabij Axel, Eerste Verkorting): ca.11 km

Wisselpunt 2 naar wisselpunt 3 (Schapenbout): ca. 9 km

Wisselpunt 3 naar finish Terneuzen: ca. 11 km

Om met de auto bij de diverse wisselpunten te komen en daarbij de atleten niet “in de wielen te rijden”, hebben we een autorijroute opgesteld. Wij verzoeken iedereen gebruik te maken van deze uitgepijlde auroroute, ook al kent u misschien een kortere of betere weg omdat u in de streek bekend bent. Rijden via de door ons opgestelde route geeft nauwelijks of geen last voor de lopers. De route met kaartjes (2019) is hier te raadplegen.

Goed om te weten

# Maximaal aantal teams is 175.

# Voorinschrijven vanaf 1 november. Tot 1 februari bedraagt het inschrijfgeld € 50,00. Daarna, tot 1 april € 60,00. De voorinschrijving sluit op 1 april. (inschrijgeld is nog niet definitief; volgt uiterlijk 1 oktober 2019)

# Ongeveer 1 week voor de wedstrijd ontvangt elk ingeschreven team een boekje met uitgebreide informatie en het startnummer, startnummerband en startnummerspelden. Startnummer is voorzien van een chip om de exacte looptijd vast te leggen. Startnummer met band moet op het wisselpunt worden doorgegeven aan de volgende loper. De band moet om het middel worden vastgemaakt (kan gemakkelijk met kliksluiting) met startnummer aan de borstzijde. Het is niet toegestaan het startnummer tijdens de loop in de hand te houden op straffe van diskwalificatie.

# Er wordt in twee groepen gestart. De organisatie bepaalt de starttijd van het team. We starten in twee groepen om (auto)drukte op de wisselpunten te vermijden. De starttijd (11:20 u of 11:40 u) staat op het startnummer aan de achterzijde vermeld.

# Onderweg zijn er ongeveer elke 5 kilometer spons- en drankposten met water, sportdrank, sinaasappel en banaan. Bij enkele drankposten zijn er ook toiletten.

# Voor de estafettemarathon geldt een limiettijd van 5.10 uur. Deelnemers die na de limiettijd finishen worden niet in de uitslag opgenomen.

# In de uitslag wordt een bruto en netto eindtijd vermeld. Voor de rangschikking in de wedstrijd maken we gebruik van de bruto eindtijd.

# De uitslag van de (estafette)marathon is direct zichtbaar op de website.

Bereikbaarheid

In Zeeuws-Vlaanderen staan de plaatsen Terneuzen en Hulst op vrijwel alle bewegwijzeringsborden. In de rest van Zeeland staat soms vermeld: Terneuzen (Tol) want dan gaat men door de Westerscheldetunnel  Van buiten Zeeland houdt men in eerste instantie richting Goes, Middelburg of Vlissingen aan, waarna Terneuzen (Tol) volgt.

Vanuit België gaat men richting Antwerpen en via de E34 richting Brugge, afslag Stekene / Hulst of verder doorrijden naar Zelzate en daar afslag Terneuzen. Men kan ook vanuit richting Gent naar Zelzate / Terneuzen.

Faciliteiten

# Voor de start in Hulst: kleedgelegenheid nog niet bekend.

# Na de finish in Terneuzen: douche- en kleedgelegenheid in Sportcentrum Vliegende Vaart.

# Massage in sportcentrum Vliegende Vaart

# Verzorgingsposten (7 à 8) onderweg; bij enkele hiervan ook toiletten.

Aandenken

Zoals gebruikelijk zorgen we voor alle teamleden voor een fraaie herinnering aan onze marathon. Op een later tijdstip zal dit aandenken pas bekend zijn. Na de finish kun je deze ophalen in de tent op vertoon van je startnummer.